Beth Revis: Across the Universe : Miljoona aurinkoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sukupolvialus Varjeluksen matka jatkuu. Matka alkaa -osassa tutustuimme Seuraajaan, josta tulee aluksen seuraava johtaja ja Amyyn, syväjäädytyksestä ennen aikojaan herätettyyn tyttöön. Aluksen Vanhin osoittautui hieman kavalaksi kaveriksi ja heitti henkensä, ja siinä sivussa selvisi erinäisiä salaisuuksia aluksen hallinnasta.

Nyt Seuraaja on vaikean paikan edessä. Hänellä on käsissään alus, jonka asukkaita ei enää voi hallita samoilla keinoilla, joita aikaisempi Vanhin käytti. Pian käsissä onkin avointa kapinointia, väkivaltaa ja jopa kuolemantapauksia. Amyllä, joka erottuu aluksen muista asukkaista, on vielä vaikeampaa. Hän tuntee muutenkin olonsa tyhjäksi aluksella, jonne ei kuulu.

Amy saa tekemistä, kun hän saa kapinalliselle Orionille kuuluneen viestimen, josta hän huomaa itselleen tarkoitetun viestin – kukaan muu koko aluksella ei voi ymmärtää Danten kirjoihin viittaavaa lausetta. Orion kuljettaa Amya vihjeeltä toiselle ja paljastaa lisää salaisuuksia aluksen historiasta. Amy ja Seuraaja ovatkin pian suurten, koko aluksen olemassaoloa ravistelevien kysymysten äärellä.

Miljoona aurinkoa on mainiota jatkoa Across the Universe -trilogialle, kelpo nuortenkirja ja mukavaa kevyttä luettavaa aikuisellekin scifin ystävälle. Kolmas osa pääsee alkamaan todella kutkuttavasta tilanteesta – toivottavasti sitä ei tarvitse odotella pitkään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Olen lukenut aiemman osan, sarja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

  2. Tämän suosituksen perusteella pitää perehtyä tähän sarjaan paremmin, kiitos suosituksesta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...