Beth Revis: Across the Universe : Matka alkaa

Across the Universe : Matka alkaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sukupolvialus Varjelus lentää halki avaruuden matkalla kohti Kentauri-Maata, jossa odottaa uusi ja uljas elämä. Matkaa on jäljellä vielä 49 vuotta. 17-vuotiasta Seuraajaa koulitaan aluksen uudeksi johtajaksi, Vanhimmaksi. Hänen tehtävänään on johtaa alusta, kun nykyinen Vanhin luopuu tehtävästään.

Seuraaja löytää aluksen ruumaan kätketyt syväjäädytetyt matkustajat, joiden erikoistaidot tulevat tarpeeseen uuden maailman asuttamisessa. Seuraaja näkee myös Amyn, nuoren punatukkaisen tytön, joka on päässyt jäädytettyjen matkustajien joukkoon. Punatukkaisen, vaaleaihoisen, hätkähdyttävän Amyn, koska kaikki Varjeluksen asukkaat ovat samaa ruskeaihoista, tummatukkaista rotua, jotta kukaan ei erottuisi suotta joukosta.

Jostain syystä Amy sulaa 50 vuotta etuajassa, joten Seuraaja pääsee tutustumaan tähän outoon tyttöön. Amy on virkistävä tuulahdus erilaisuutta aluksella, jossa kaikki ovat samanlaisia. Ongelmia seuraa, viimeistään siinä vaiheessa kun paljastuu, että lisää syväjäädytettyjä matkustajia on sulatettu, eivätkä nämä yllätyssulatukset pääty hyvin – kuka haluaa jäädytettyjä matkustajia hengiltä?

Across the Universe -trilogian aloittava Matka alkaa on jännittävä scifi-seikkailu mielenkiintoisissa puitteissa. Se on lähinnä nuortenkirja, kiitos nuorten päähenkilöidensä, mutta sopii se aikuisellekin scifi-fanille luettavaksi, varsinkin jos pitää sukupolvialuksista kertovista tarinoista. Odotan mielenkiinnolla tammikuussa 2013 luvassa olevaa jatkoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...