Beth Revis: Across the Universe : Matka alkaa

Osta kirja itsellesi

Sukupolvialus Varjelus lentää halki avaruuden matkalla kohti Kentauri-Maata, jossa odottaa uusi ja uljas elämä. Matkaa on jäljellä vielä 49 vuotta. 17-vuotiasta Seuraajaa koulitaan aluksen uudeksi johtajaksi, Vanhimmaksi. Hänen tehtävänään on johtaa alusta, kun nykyinen Vanhin luopuu tehtävästään.

Seuraaja löytää aluksen ruumaan kätketyt syväjäädytetyt matkustajat, joiden erikoistaidot tulevat tarpeeseen uuden maailman asuttamisessa. Seuraaja näkee myös Amyn, nuoren punatukkaisen tytön, joka on päässyt jäädytettyjen matkustajien joukkoon. Punatukkaisen, vaaleaihoisen, hätkähdyttävän Amyn, koska kaikki Varjeluksen asukkaat ovat samaa ruskeaihoista, tummatukkaista rotua, jotta kukaan ei erottuisi suotta joukosta.

Jostain syystä Amy sulaa 50 vuotta etuajassa, joten Seuraaja pääsee tutustumaan tähän outoon tyttöön. Amy on virkistävä tuulahdus erilaisuutta aluksella, jossa kaikki ovat samanlaisia. Ongelmia seuraa, viimeistään siinä vaiheessa kun paljastuu, että lisää syväjäädytettyjä matkustajia on sulatettu, eivätkä nämä yllätyssulatukset pääty hyvin – kuka haluaa jäädytettyjä matkustajia hengiltä?

Across the Universe -trilogian aloittava Matka alkaa on jännittävä scifi-seikkailu mielenkiintoisissa puitteissa. Se on lähinnä nuortenkirja, kiitos nuorten päähenkilöidensä, mutta sopii se aikuisellekin scifi-fanille luettavaksi, varsinkin jos pitää sukupolvialuksista kertovista tarinoista. Odotan mielenkiinnolla tammikuussa 2013 luvassa olevaa jatkoa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Itseasiassa kirjassa ei sulanut Amyn lisäksi kuin kaksi muuta sotilastaustaista ja monia saatiin pelastettua sulamiselta työntämällä ne takaisin sinne putkeen:)

  2. Eikö ketään muuta ärsytä tämän kirjan epäloogisuudet? Väki vähenee, mutta lisääntyminen sallitaan vain kerran 20 vuodessa. Sisäsiittoisuus on ongelma, mutta lisääntyminen hoidetaan järjestämällä hillittömät orgiat, joissa kuka tahansa voi pariutua kenen tahansa kanssa. Toki kaunokirjallisuudelle pitää sallia taiteellisia vapauksia, mutta tässä ei ole enää mitään tolkkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...