Pat Conroy: Vuorovetten prinssi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

672 sivun paketti kertoo katkanpyynnillä elantonsa ansaitsevan Wingon perheen tarinan värikkäästi ja mitään kainostelematta. Maailmaa katsotaan Tomin näkökulmasta, mutta yhtä tärkeissä rooleissa ovat hänen kaksoissiskonsa Savannah sekä isoveli Luke. Urheilu ja valmentaminen tuovat Tomin elämään valopilkkuja vaikeinakin hetkinä. Omalla tavalla koko kirjaa voisi ajatella otteluna, jossa ovat vastakkain Etelä-Carolina ja New York.

Vuorovetten prinssin teksti on monenkirjavaa. Väkivaltaisimmat kohtaukset tuntuvat puistattavilta, vaikka ovatkin tarinan kannalta oleellisia. Vastapainona on huumorisävytteisiä dialogeja sekä seesteisempää luontokuvausta. Kirja keskittyy voimakkaasti perheen ja sen jäsenten elämän kuvaukseen, mutta on myös kunnianosoitus merelle sekä pikkupaikkakuntien sitkeille ihmisille.

Conroy on mainio tarinankertoja, joka tuo asioihin monta näkökulmaa mukaan. Tomin ja Savannahin erilaiset näkemykset elämästä tekevät keskusteluista rikkaita.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...