Chris Riddell: Ada Gootti ja hiiren haamu

Ada Gootti ja hiiren haamu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ada Gootti on lordi Gootin ainoa lapsi ja he asuvat kaksin valtavassa Kalmatollon kartanossa. Lordi Gootti on sitä mieltä, että lasten tulee kuulua muttei näkyä. Niinpä Adan täytyy käyttää isoja tömiseviä saappaita, jotta lordi Gootti kuulee tytön askeleiden lähestyvän ja saattaa väistää tämän livistämällä lukukammioonsa. Ada ei isäänsä juuri näe, ja tiuhaan vaihtuvista kotiopettajattarista ei ole ystäviksi, joten hän on oikeastaan aika yksinäinen. Eräänä iltana Ada tapaa kummitushiiri Ishmaelin ja yhdessä he lähtevät seikkailemaan Kalmatollon kartanossa.

Mukaansatempaavan nuortenkirjan käännös on Harry Pottereiden suomennoksista tunnetun Jaana Kapari-Jatan käsialaa. Tietyllä tavalla en pysty olemaan kuvittelematta etteivätkö Ada Gootti ja Potter eläisi samassa maailmassa.

Kirjan kuvitus ja kansi ovat upeita. Kannen värimaailma on mustanvioletti. Sivujen ulkopinnat ovat violetit. Yllätyksenä kirjan lopussa on minikirja, jossa on hiirikummitus Ishmaelin muistelmat Kristiina Drewsin suomentamana.

Kirjan kirjoittaja ja kuvittaja Chris Riddell sai kirjasta Costa Children’s Book Awardin vuoden 2013 parhaana lastenkirjana. Kyseessä on sarjan ensimmäinen osa, joten Ada Gootin seikkailuja on varmastikin luvassa.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...