Iain M. Banks: Against a Dark Background

Osta kirja itsellesi

Sharrow’lla on ongelma. Häntä jahtaa Huhsz-kultti, joka uskoo, ettei kultin messias voi syntyä ennen kuin Sharrow’n sukulinjan viimeinen nainen on kuollut. Huhsz on saanut viralliset jahtiluvat: heillä on vuosi aikaa murhata Sharrow luvallisesti.

Sharrow ei halua piileskellä vuotta, vaan suuntaa ongelman alkulähteille. Ongelmat alkoivat, kun Sharrow’n sukulaiset varastivat Huhszilta Lazy Gunin, yhden maailman hienoimmista joukkotuhoaseista, joten Sharrow lähtee etsimään viimeistä jäljellä olevaa Lazy Gunia.

Jotta sen voi löytää, pitäisi löytää kauan kadoksissa ollut kirja Universal Principles, johon on kätketty vihje Lazy Gunin sijainnista. Kirjan sijainnista taas tiesi Sharrow’n isoisä Gorko, joka on koodannut tiedon entisten palvelijoidensa DNA:han – ja niin edelleen. Tiedossa on mutkikas etsintäoperaatio, samalla paeten Huhszin joukkoja ja muita vihollisia.

Onneksi Sharrow on entinen sotilas, joka saa tuekseen vanhan taisteluyksikkönsä. Alkaa väkivaltainen ja synkkä matka.

Against a Dark Background on pienoinen poikkeus: Iain M. Banksin scifi-kirja, joka ei sijoitu Kulttuuriin. Mielenkiintoista, kehittynyttä teknologiaa on sentään käytössä, vaikka hurmaavia tekoälyjä ei näykään, joten Kulttuuri-yhteyksiä ei jää liiemmin kaipaamaan.

Tarinaan on olemassa epilogi, jota ei ole kirjoissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...