Iain M. Banks: Against a Dark Background

Against a Dark Background

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sharrow’lla on ongelma. Häntä jahtaa Huhsz-kultti, joka uskoo, ettei kultin messias voi syntyä ennen kuin Sharrow’n sukulinjan viimeinen nainen on kuollut. Huhsz on saanut viralliset jahtiluvat: heillä on vuosi aikaa murhata Sharrow luvallisesti.

Sharrow ei halua piileskellä vuotta, vaan suuntaa ongelman alkulähteille. Ongelmat alkoivat, kun Sharrow’n sukulaiset varastivat Huhszilta Lazy Gunin, yhden maailman hienoimmista joukkotuhoaseista, joten Sharrow lähtee etsimään viimeistä jäljellä olevaa Lazy Gunia.

Jotta sen voi löytää, pitäisi löytää kauan kadoksissa ollut kirja Universal Principles, johon on kätketty vihje Lazy Gunin sijainnista. Kirjan sijainnista taas tiesi Sharrow’n isoisä Gorko, joka on koodannut tiedon entisten palvelijoidensa DNA:han – ja niin edelleen. Tiedossa on mutkikas etsintäoperaatio, samalla paeten Huhszin joukkoja ja muita vihollisia.

Onneksi Sharrow on entinen sotilas, joka saa tuekseen vanhan taisteluyksikkönsä. Alkaa väkivaltainen ja synkkä matka.

Against a Dark Background on pienoinen poikkeus: Iain M. Banksin scifi-kirja, joka ei sijoitu Kulttuuriin. Mielenkiintoista, kehittynyttä teknologiaa on sentään käytössä, vaikka hurmaavia tekoälyjä ei näykään, joten Kulttuuri-yhteyksiä ei jää liiemmin kaipaamaan.

Tarinaan on olemassa epilogi, jota ei ole kirjoissa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...