Susan Cooper: Yllä meren, alla kiven

Yllä meren, alla kiven

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yllä meren, alla kiven aloittaa Pimeä nousee -kirjasarjan. Susan Cooper kirjoitti sarjan jo 50 vuotta sitten, 1960-luvulla, ja minäkin muistan kirjat lapsuudestani kirjaston hyllyltä. En tosin muista, olenko koskaan lukenut niitä, joten päätin, että tilanne on korjattava. Ensimmäinen osa siis käsiin!

Kirja on suorastaan perinteinen tarina perheestä, joka lomailee Englannin rannikolla, Cornwallissa tarkkaan ottaen. Perheen lapset Simon, Jane ja Barney innostuvat tutkimaan Harmajaa taloa, komeaa kartanoa, jonka isosetä Merri on perheelle vuokrannut. Kuinka ollakaan, kartanosta löytyy salahuone, josta löytyy mielenkiintoinen aarrekartta ja siinähän sitä mennään.

Ennen kuin huomaavatkaan, lapset jahtaavat isosedän avustuksella kuningas Arthurin aikaista aarretta, mutta eivät tietenkään rauhassa: aarteen perässä on joukko perin synkkiä hahmoja ja pian ilmassa on muutakin kuin vain vaaran tuntua.

Aika perinteistä Viisikko-menoa kuningas Arthurin mytologian ympärillä, siis, mutta tämä on vain sarjan alkua ja seuraaviin osiin lupaillaan jo tummempia sävyjä. Eikä tämäkään hullumpi ole, noin 50 vuotta vanhaksi nuortenkirjaksi. Kirjan nuoret päähenkilöt ovat suorastaan hyvin kirjoitettuja, joten ei ihme, että kirja on kestänyt aikaa. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin osiin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...