Susan Cooper: Yllä meren, alla kiven

Osta kirja itsellesi

Yllä meren, alla kiven aloittaa Pimeä nousee -kirjasarjan. Susan Cooper kirjoitti sarjan jo 50 vuotta sitten, 1960-luvulla, ja minäkin muistan kirjat lapsuudestani kirjaston hyllyltä. En tosin muista, olenko koskaan lukenut niitä, joten päätin, että tilanne on korjattava. Ensimmäinen osa siis käsiin!

Kirja on suorastaan perinteinen tarina perheestä, joka lomailee Englannin rannikolla, Cornwallissa tarkkaan ottaen. Perheen lapset Simon, Jane ja Barney innostuvat tutkimaan Harmajaa taloa, komeaa kartanoa, jonka isosetä Merri on perheelle vuokrannut. Kuinka ollakaan, kartanosta löytyy salahuone, josta löytyy mielenkiintoinen aarrekartta ja siinähän sitä mennään.

Ennen kuin huomaavatkaan, lapset jahtaavat isosedän avustuksella kuningas Arthurin aikaista aarretta, mutta eivät tietenkään rauhassa: aarteen perässä on joukko perin synkkiä hahmoja ja pian ilmassa on muutakin kuin vain vaaran tuntua.

Aika perinteistä Viisikko-menoa kuningas Arthur -mytologian ympärillä, siis, mutta tämä on vain sarjan alkua ja seuraaviin osiin lupaillaan jo tummempia sävyjä. Eikä tämäkään hullumpi ole, noin 50 vuotta vanhaksi nuortenkirjaksi. Kirjan nuoret päähenkilöt ovat suorastaan hyvin kirjoitettuja, joten ei ihme, että kirja on kestänyt aikaa. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin osiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...