Dan Brown: Da Vinci -koodi

Da Vinci -koodi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Da Vinci -koodia on ylistetty laajalti, eikä suotta. Kirja on hämmentävän kiinnostavaa luettavaa – en ole pitkään aikaan kokenut mitään kirjaa näin mukaansatempaavaksi. Dan Brown hyödyntää perinteisiä aineksia: salaseuroja, vahvaa symboliikkaa, suuria mysteerejä… Vauhdikas toiminta sitoo kaiken nopeasti eteneväksi kokonaisuudeksi, jonka tausta paljastuu pikku hiljaa tarinan edetessä.

Tarinaa sen tarkemmin paljastamatta voinen kuitenkin kertoa, että tarinan ytimessä on eräs esine, jota on jahdattu kautta vuosisatojen: Graalin malja. Jokaisella lienee joku käsitys tästä myyttisestä esineestä, mutta voin vakuuttaa, että kirja onnistuu yllättämään, jos aiheeseen ei ole perehtynyt aikaisemmin.

Tarina vetoaa kaikkiin kryptografiasta ja suuren mittakaavan salaliitoista kiinnostuneisiin. Kirjaa ei millään malttaisi laskea käsistään hetkeksikään, ennen kuin mysteeri on selvinnyt – se on minun mielestäni hyvän kirjan merkki, vaikka Da Vinci -koodilla selkeät heikkoutensa onkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...