Pimeä voima

Mai Jia: Pimeä voima

Mai Jian edellinen suomennettu teos Koodinmurtaja kertoi Kiinan huippusalaisessa koodiyksikössä 701 työskentelevästä koodinmurtajasta. Kryptoanalyysin parissa jatkaa myös Pimeä voima, joka vie lukijan takaisin yksikön 701 maailmaan. Tällä kertaa kirja on jaettu neljään osaan, joista jokainen kertoo yhden poikkeuksellisen yksilön tarinan. Ah Bing... Lue koko vinkki »
Koodinmurtaja

Mai Jia: Koodinmurtaja

Koodinmurtaja aloittaa kertomalla eteläkiinalaisen suolakauppiassuvun käänteistä. Nuori Rong Zilai lähetetään ulkomaille unientulkitsijan oppiin, mutta päätyykin opiskelemaan matematiikkaa ja kotiin palatessaan perustaa nimeään kantavan akatemian. Näistä käänteistä päästään parin sukupolven kautta kirjan varsinaiseen päähenkilöön, Rongin sukuun ... Lue koko vinkki »
Stonehengen perintö

Sam Christer: Stonehengen perintö

Tuhat vuotta druideja vanhempi kultti suorittaa uhrirituaalin Stongehengessä ja pian tämän jälkeen tunnettu aarteenetsijä Nathaniel Chase ampuu itsensä jättäen pojalleen Gideon Chaselle kryptisen viestin selvitettäväksi. Viestiä ratkoessaan Gideon ajautuu mukaan isänsä menneisyyteen ja tutkimaan salaista kulttia jotka vaikuttavat vielä tänäkin päiv... Lue koko vinkki »
xkcd volume 0

Randall Munroe: xkcd : volume 0

xkcd on paras nettisarjakuva, viimeistään Perry Bible Fellowshipin lopetettua. Tikku-ukkotyyliin luottava xkcd on otsikkonsa mukaisesti sarjakuva romantiikasta, sarkasmista, matematiikasta ja kielestä. Yksinkertainen piirrostyyli on sivuseikka, sillä xkcd on todella upeasti kirjoitettu – vaan ei pidä antaa tikku-ukkojen hämätä, sarjakuva on itse as... Lue koko vinkki »

Simon Singh: Koodikirja

Salakirjoitus on jotakuinkin yhtä vanha keksintö kuin kirjoittaminen. Aina on ollut salaisuuksia kätkettäväksi muilta. Vuosien varrella salakirjoitukset ovat kehittyneet: murtamattomiksi luullut koodit on murrettu, jolloin on tarvittu uusia. Simon Singh esittelee salakirjoitukset antiikin ajoista nykypäivään ja kvanttitietokoneiden tulevaisuutee... Lue koko vinkki »
Quicksilver

Neal Stephenson: Quicksilver

Quicksilver aloittaa Neal Stephensonin kunnianhimoisen kolmiosaisen barokkisyklin. 1600-luvun lopun Eurooppaan sijoittuvalla kirjalla on kolme päähenkilöä: luonnonfilosofi ja puritaani Daniel Waterhouse, kiertolaisten kuningas Jack Shaftoe ja turkkilaisesta haaremista pelastettu Eliza, joka löytää tiensä Euroopan hovien aitiopaikoille. Todellisi... Lue koko vinkki »
Cryptonomicon

Neal Stephenson: Cryptonomicon

Cryptonomicon on varsin paksu teos, mutta sillä on kerrottavanaan kolme kiinnostavaa tarinaa. Lawrence Waterhouse toimii toisessa maailmansodassa liittoutuneiden salakirjoitusasiantuntijana ratkomassa akselivaltojen salakirjoituksia. Merijalkaväen mies Bobby Shaftoe osallistuu käytännön sotatoimiin Aasiassa, Waterhousen ideoiden käytännön toteutuks... Lue koko vinkki »
Da Vinci -koodi

Dan Brown: Da Vinci -koodi

Da Vinci -koodia on ylistetty laajalti, eikä suotta. Kirja on hämmentävän kiinnostavaa luettavaa – en ole pitkään aikaan kokenut mitään kirjaa näin mukaansatempaavaksi. Dan Brown hyödyntää perinteisiä aineksia: salaseuroja, vahvaa symboliikkaa, suuria mysteerejä... Vauhdikas toiminta sitoo kaiken nopeasti eteneväksi kokonaisuudeksi, jonka tausta pa... Lue koko vinkki »