Neal Stephenson: Quicksilver

Quicksilver

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Quicksilver aloittaa Neal Stephensonin kunnianhimoisen kolmiosaisen barokkisyklin. 1600-luvun lopun Eurooppaan sijoittuvalla kirjalla on kolme päähenkilöä: luonnonfilosofi ja puritaani Daniel Waterhouse, kiertolaisten kuningas Jack Shaftoe ja turkkilaisesta haaremista pelastettu Eliza, joka löytää tiensä Euroopan hovien aitiopaikoille.

Todellisia historiallisia tapahtumia ja henkilöitä – kuten Isaac Newton, Leibniz ja erinäisiä aatelisia ja kuninkaallisia – fiktiivisten elementtien kanssa sekoittava tarina on vauhdikas ja täynnä yllättäviä käänteitä. Sirpaleisesti kerrotut tapahtumat saavat lukijan helposti sekaisin, mutta punainen lanka pysyy mukana. Tarina jättää kutkuttavasti useita juonia auki; seuraavaan osaan, Confusioniin, on pakko jatkaa.

Quicksilver käsittelee paljolti samoja teemoja kuin erinomainen Cryptonomicon: kryptografia ja raha ovat tärkeissä rooleissa. Kirja antaa hyvän kuvan tieteen ja talouden kiivaasta kehityksestä 1600-luvun lopulla ja hovijuonittelujen ystävät nauttivat Versailles’n hovin elämästä, jota Stephenson kuvaa värikkäästi. Kyseessä on siis kaikin puolin erinomainen teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...