Neal Stephenson: Snow Crash

Snow Crashin kansi

Osta kirja itsellesi

Snow Crash on ollut lukulistallani pitkään, mutta koska kirjaa ei ole koskaan suomennettu, se ei ole tullut vastaani. Vihdoin löysin sen BookMooch-palvelun kautta.

Olikin jo korkea aika. Snow Crash on vauhdikas kyberpunk-teos, joka nousi omilla listoillani genren kirkkaimmaksi edustajaksi. Teos on hauska (päähenkilön nimi, esimerkiksi, on Hiro Protagonist), älyllisesti kiehtova ja vauhdikas. Kaikki elementit ovat siis kohdallaan.

Juoni on kertakaikkisen hulvaton. Stephenson kietoo melkoisen sotkun muun muassa sumerilaisista myyteistä, uskontotieteestä ja tietokonehakkereista. Tarina on yhtäaikaa aivan älytön, kertakaikkisen nerokas ja erittäin toimiva. Kyberpunkista kiinnostuneille Snow Crash on pakkoluettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.