Neal Stephenson: Confusion (Baroque Cycle, vol. 2)

Osta kirja itsellesi

The Confusion jatkaa Barokkisykliä siitä, mihin Quicksilver jäi, pääosissaan hoviympyröihin sotkeutunut Eliza ja kaleeriorjaksi vangittu Jack. Stephenson kuljettaa kahta erillistä, mutta toisiinsa vaikuttavaa tarinaa rinnakkain ja onnistuu jälleen kerran vangitsemaan lukijan monimutkaisilla juonenkäänteillä.

Tällä kertaa tarinan pääpaino on Jackin ja kumppanien toteuttamassa suuressa kaappauksessa, joka saa jokseenkin koko maailman sekaisin. Omaisuuksia ansaitaan ja menetetään kerta toisensa jälkeen, niin Euroopassa kuin kaukana idässä. Yllättäviä käänteitä ilmestyy kerta toisensa jälkeen. Kirjan loppu sitoo lankoja yhteen, mutta levittää taas uuden sotkun sidottavaksi syklin viimeisessä kirjassa.

Raha ja talous ovat edelleen merkittävässä asemassa, varsinkin Elizan osassa tarinaa. Jackin puoli taas on alusta loppuun melkoista meriseikkailua: laivat puuta, miehet rautaa -romantiikan ystäville on tarjolla herkullista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.