Neal Stephenson: The Confusion

The Confusion

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

The Confusion jatkaa Barokkisykliä siitä, mihin Quicksilver jäi, pääosissaan hoviympyröihin sotkeutunut Eliza ja kaleeriorjaksi vangittu Jack. Stephenson kuljettaa kahta erillistä, mutta toisiinsa vaikuttavaa tarinaa rinnakkain ja onnistuu jälleen kerran vangitsemaan lukijan monimutkaisilla juonenkäänteillä.

Tällä kertaa tarinan pääpaino on Jackin ja kumppanien toteuttamassa suuressa kaappauksessa, joka saa jokseenkin koko maailman sekaisin. Omaisuuksia ansaitaan ja menetetään kerta toisensa jälkeen, niin Euroopassa kuin kaukana idässä. Yllättäviä käänteitä ilmestyy kerta toisensa jälkeen. Kirjan loppu sitoo lankoja yhteen, mutta levittää taas uuden sotkun sidottavaksi syklin viimeisessä kirjassa.

Raha ja talous ovat edelleen merkittävässä asemassa, varsinkin Elizan osassa tarinaa. Jackin puoli taas on alusta loppuun melkoista meriseikkailua: laivat puuta, miehet rautaa -romantiikan ystäville on tarjolla herkullista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 177 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...