Simon Singh: Koodikirja

Osta kirja itsellesi

Salakirjoitus on jotakuinkin yhtä vanha keksintö kuin kirjoittaminen. Aina on ollut salaisuuksia kätkettäväksi muilta. Vuosien varrella salakirjoitukset ovat kehittyneet: murtamattomiksi luullut koodit on murrettu, jolloin on tarvittu uusia.

Simon Singh esittelee salakirjoitukset antiikin ajoista nykypäivään ja kvanttitietokoneiden tulevaisuuteen. Kirja on sopiva sekoitus helppotajuista selitystä, historiallista taustaa ja koodien ja koodinmurtamisen tekniikkaa. Kirjaan mahtuu paljon mielenkiintoisia tarinoita kuten Bealen koodit, Navajo-kuiskaajat ja saksalaisten Enigma-koodin murtaminen.

Tekeepä Singh mutkan arkeologiaankin: hieroglyfien ja kreetalaisen Lineaari B -kirjoituksen salaisuuksien selvittäminen olivat melkoisia kryptograafisia urotekoja. Erittäin hyvin kirjoitettu kirja on todella herkullista luettavaa salakirjoituksista kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...