Modernin tieteen synty Euroopassa

Paolo Rossi: Modernin tieteen synty Euroopassa

Moderni tiede, se, mitä pidämme nykyisen kaltaisen tieteellisen ajattelun juurina, ponnisti keskiajan ajatusmaailmasta, joka on kovin erilainen kulttuurinen ympäristö kuin omamme. Monet valistuksen ja tieteen vallankumouksen sankareista pitivät pitkään kiinni vähintään osasta aatteita, joita tieteellisesti ajattelevalle nykyihmiselle on mahdotonta ... Lue koko vinkki »

Walter Isaacson: Leonardo da Vinci

Koen joskus uuden elämäkerran aloittamisen jopa vähän pelottavana puuhana. Kuinka monta kertaa onkaan käynyt ilmi, että se kuuluisa ja ihailtu ihminen onkin ollut läheisilleen aivan karmea ihminen (Steve Jobs, katson sinua). Tietysti persoonan puutteet eivät tieteellisiä tai taiteellisia meriittejä pois pyyhi, mutta silti sellainen aavistuksenomain... Lue koko vinkki »
Leonardo oikealta vasemmalle

Marjatta Levanto ja Julia Vuori: Leonardo oikealta vasemmalle

Leonardo da Vinci (1452–1519) on varmaankin maailman tunnetuin renessanssinero. Tiedemies, anatomi, taiteilija, arkkitehti, mekaanikko, keksijä, tutkija ja paljon muuta yhdistetään hänen nimeensä, eikä suotta. Hänen jäljiltään on säilynyt tuhansia sivuja muistikirjoja, joissa sangen vapaasti aiheesta toiseen siirtyillyt Leonardo tutkii syvällisesti... Lue koko vinkki »
Da Vinci -koodi

Dan Brown: Da Vinci -koodi

Da Vinci -koodia on ylistetty laajalti, eikä suotta. Kirja on hämmentävän kiinnostavaa luettavaa – en ole pitkään aikaan kokenut mitään kirjaa näin mukaansatempaavaksi. Dan Brown hyödyntää perinteisiä aineksia: salaseuroja, vahvaa symboliikkaa, suuria mysteerejä... Vauhdikas toiminta sitoo kaiken nopeasti eteneväksi kokonaisuudeksi, jonka tausta pa... Lue koko vinkki »