Kate Mosse: Labyrintti

Osta kirja itsellesi

Ollessaan viimeistä päivää vapaaehtoistöissä arkeologisella kaivauksella vuonna 2005 Alice tekee uskomattoman löydön. Vuoren rinteessä makaavan kivenlohkareen alta löytyy ensin solki, ja lohkareen takaa luolan suu. Luolasta löytyvät ensimmäiset johtolangat arvoitukseen, joka on ikivanha ja suorastaan myyttinen.

Carcassonnen linnanvoudin tytär Alaïs löytää joesta kuolleen miehen keskikesällä 1209. Ruumis on konkreettinen merkki seudulle levinneistä levottomuuksista, joita ensimmäinen kristityllä maaperällä, kristittyjä vastaan tehty ristiretki aiheuttaa. Pian Alaïsin ja hänen kotikaupunkinsa joutuvat kokemaan sodan. Vaikeassa tilanteessa Alaïs joutuu kantamaan salaisuutta, joka alkaa paljastua arkeologisten kaivausten myötä 800 vuotta myöhemmin.

Labyrintti on vauhdikas ja puoliksi yliluonnollinen dekkari. Turhaan ei takakansitekstiksi siteerattu kriitikko vertaa Mossea Dan Browniin. Historiallinen arvoitus on mukavasti rakennettu ja meno vauhdikasta, kahdessa eri ajassa limittyvät ihmiskohtalot mielenkiintoista luettavaa, eikä tekstiä tarvitse turhaan pysähtyä makustelemaan – tyyli palvelee tapahtumien eteenpäin viemistä.

Ihan sujuva lukupala vähän erilaisen dekkarin tai historiallisen romaanin nälkään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...