Susan Cooper: Viheriä noita

Osta kirja itsellesi

Pimeä nousee -sarjan kolmas osa on ikään kuin pieni välinäytös. Vain noin 160-sivuinen romaani palaa Yllä meren, alla kiven -kirjan tapahtumapaikoille Cornwallin Trewissickiin, josta Drew’n sisarukset löysivät Graalin maljan. Kirjassa kohdataan myös Pimeä nousee -kirjasta tuttu Will Stanton.

Graalin malja on varastettu ja Drew’t ovat tietysti paikalla tutkimassa asiaa isosetä Merryn kanssa. Varkaus on tapahtunut keväällä, samaan aikaan kun kylässä pidetään Viheriän noidan seremoniaa. Siinä kylän naiset rakentavat oksista ja lehdistä naishahmon, joka sitten heitetään mereen tuomaan kyläläisille vuodeksi kalaonnea ja toteuttamaan toivomuksia.

Pimeällä on jälleen kerran sormensa pelissä. Kun Pimeä yrittää käyttää Viheriää noitaa hyväkseen, vanha taikuus pääsee vapaaksi – ja kuten voi kuvitella, siitä ei hyvä seuraa. Onneksi Valolla on Merry ja Will puolellaan, mutta yllättäen ratkaisevaksi tekijäksi nouseekin Jane.

Viheriä noita on melko suoraviivainen, mutta tunnelmallinen seikkailukertomus. Se ei itsessään ole suuri seikkailu, mutta johdattaa päähenkilöt kokoon ja kohti loppuhuipennusta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Lapsena Viheriä noita oli mielestäni välinäytös, mutta kun luin sen aikuisena, löysin siitä aivan erilaisia erityisesti heräävään naiseuteen liittyviä teemoja. Mitä miehisenä lukijana ajattelit niistä, vai huomasitko niitä ollenkaan?

  2. Naiseus on kyllä kirjassa yhtenä teemana, ja sarjan kannalta tässä on joitain kiinnostavia elementtejä. Paitsi että saatetaan henkilöitä yhteen niin tässä koko Valon ja Pimeän kamppailua katsellaan eniten ulkopuolisin silmin, niin tavisten (joille myös Will näyttäytyy jotenkin pelottavana) että riippumattomien mahtien puolelta…entisestään tehdään seikkailusta hieman moniulotteisempi kuin selkeä ”olet joko hyvis tai pahis”-jako.

  3. Niin, eipä se sattumaa ole, että juuri Jane nousee tässä kirjassa tärkeään osaan. Myönnetään, etten kovin herkällä silmällä siltä osin lukenut, mutta tunnistin kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...