Susan Cooper: Viheriä noita

Viheriä noita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pimeä nousee -sarjan kolmas osa on ikään kuin pieni välinäytös. Vain noin 160-sivuinen romaani palaa Yllä meren, alla kiven -kirjan tapahtumapaikoille Cornwallin Trewissickiin, josta Drew’n sisarukset löysivät Graalin maljan. Kirjassa kohdataan myös Pimeä nousee -kirjasta tuttu Will Stanton.

Graalin malja on varastettu ja Drew’t ovat tietysti paikalla tutkimassa asiaa isosetä Merryn kanssa. Varkaus on tapahtunut keväällä, samaan aikaan kun kylässä pidetään Viheriän noidan seremoniaa. Siinä kylän naiset rakentavat oksista ja lehdistä naishahmon, joka sitten heitetään mereen tuomaan kyläläisille vuodeksi kalaonnea ja toteuttamaan toivomuksia.

Pimeällä on jälleen kerran sormensa pelissä. Kun Pimeä yrittää käyttää Viheriää noitaa hyväkseen, vanha taikuus pääsee vapaaksi – ja kuten voi kuvitella, siitä ei hyvä seuraa. Onneksi Valolla on Merry ja Will puolellaan, mutta yllättäen ratkaisevaksi tekijäksi nouseekin Jane.

Viheriä noita on melko suoraviivainen, mutta tunnelmallinen seikkailukertomus. Se ei itsessään ole suuri seikkailu, mutta johdattaa päähenkilöt kokoon ja kohti loppuhuipennusta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...