Juice Leskinen: Aika jätti eli Sanataiteilija kävi täällä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aika jätti eli Sanataiteilija kävi täällä on Juice Leskisen runokokoelma, joka on aikaisemmin julkaistu nimellä Sanataiteilija kävi täällä (Tammi 2007). Myös kansikuva on uusi, mutta sisältö vaikuttaa olevan täysin sama. Runot tähän kokoelmaan on valikoitu Leskisen aikaisemmista yksittäisistä runokirjoista.

Mukana on tyyliltään monenlaisia tekstejä eikä yhtenäistä teemaa ole. Osa niistä on laulujen teksteinä tutuksi tulleita. Monet ovat riimittelyjä, jotka sisältävät sanoilla ja kielellä leikittelyä. Lisäksi mukana on perinteisemmän tyylisiä runoja.

Osa runoista on aika absurdeja tai ehkä jopa suoraa nonsenseä. Kaikesta voi kuitenkin löytää jonkun syvemmänkin merkityksen, jos sellaista haluaa etsiä. Se on kuitenkin hyvä, että mukana on monenlaisia tekstejä, eikä pelkästään niitä kevyempiä.

Juice Leskisellä on kyllä sanat ja suomen kieli hallussa. Hän tuntuu olevan yksi taitavimmista kielen käyttäjistä, jonka tekstejä olen lukenut. Tykkäsin siis tästä runokokoelmasta melko paljon. Suosittelen tätä luettavaksi erityisesti niille, jotka eivät ole runoja paljoakaan lukeneet tai jotka kaipaavat helposti lähestyttäviä runoja.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...