Farley Mowat: Älä hukkaa hauku

Älä hukkaa hauku -kirjan kannessa on piirros kolmesta sudesta, kahdesta aikuisesta ja yhdestä pennusta.

Kanadalaisen biologin Farley Mowatin Älä hukkaa hauku -kirja on humoristinen kirja susitutkijan vuodesta erämaassa susiperheen naapurina.

Farley Mowat lähetettiin 1940-luvulla Kanadan syviin erämaihin selvittämään syitä karibulaumojen vähenemiseen. Muut tutkijat, poliitikot ja metsästäjät olivat päätelleet syyksi susien voimakkaan lisääntymisen ja susien legendaarisen verenhimon. Mowat seurasi kuukausia lähellä asuneen susiperheen elämää ja huomasi monet ennakkoluulot susista vääriksi. Kirjaa lukiessa on helppo havaita, ettei keskustelu susista ei ole muuttunut paljoakaan vuosikymmenten aikana.

Farley Mowat oli minulle uusi tuttavuus. Hänen kirjoissaan on paljolti samaa kuin James Herriotin hyväntuulisissa teoksissa. Mowat kirjoittaa älykkäästi ja humoristisesti, ja kirjan käännös on tehty pieteetillä. Älä hukkaa hauku on niitä kirjoja, joita voi suositella kaikenikäisille.

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 363 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!