Petri Silas: Alexi Laiho : Kitara, kaaos & kontrolli

Osta kirja itsellesi

Children of Bodomin tuleva laulaja ja kitarasankari syntyy vuonna 1979 ja saa nimekseen Markus Uula Aleksi Laiho. Lapsuusvuodet ovat onnelliset. Laihon perhe on musikaalinen, ja Laiho soittaa lapsena pianoa ja viulua, kunnes saa kitaran käteensä. Sen jälkeen ei ole enää paluuta. Laiho haluaa muusikoksi, eikä anna minkään estää itseään.

Laihon bändi Children of Bodom syntyy hieman hämärän juonen seurauksena ja alkaa menestyä. Rankka keikkailu ja vauhdikas kiertue-elämä tulevat tutuiksi. Välillä Laihon elämässä on tapahtumia ja myrskyjä liiaksikin, ja hän yrittää lopulta itsemurhaa. Henkinen pahoinvointi yltyy ja on johtaa psykoosiin. Laiho vuodattaa kokemuksiaan Children of Bodomin musiikkiin, ja bändi pitää yllä kiireistä julkaisu- ja keikkailutahtia. Jossain välissä Laiho ehtii hoitaa myös muutaman sivuprojektin. Alkoholi maistuu ja luita murtuu, mutta vasta pitkä sairaalareissu saa Laihon rajoittamaan juomistaan.

Vuonna 2019 Children of Bodom jatkaa keikkailua ja tekee uutta musiikkia. Alexi Laiho on toteuttanut lapsuusajan haaveensa, ja hänet on valittu useasti maailman parhaimmaksi metallikitaristiksi.

Petri Silaksen kirja Alexi Laiho on perinteinen muusikkoelämäkerta. Se kertoo tinkimättömästä muusikosta tämän omalla äänellä, mutta kirjana se on varsin tavanomainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...