Katarina Wennstam: Alfauros

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Komea näyttelijä Jack Rappe on palannut takaisin kotimaahansa pitkän USA:ssa oleskelun jälkeen. Tekeillä on uusi elokuva ja vastanäyttelijäksi valitaan tuntematon, mutta osaan erittäin hyvin sopiva kaunis ja nuori tyttö. Emma Wahlilla ei ole kokemusta, mutta hän muuttuu kameroiden edessä niin sopivaksi rooliinsa, että voi vain ihmetellä. Elokuvasta tulee sensaatio, monestakin syystä ja Rappekin saa pitkään havittelemansa palkinnon.

Mitä sitten tapahtuukaan, kun Jack Rappe, koko kansan idoli ja sudenhymyinen naisten naurattaja löydetään henkitoreissaan vatsa auki viilleltynä huvilansa saunalta. Hän jää vain hädin tuskin henkiin. Kun syyttäjä löytää vakuuttavat todisteet ja tunnustuskin on jo olemassa, on puolustuksella edessä kovat ajat. Lopulta ei ehkä niinkään; selviää, että Rappe on vuosien ajan käyttänyt hyväkseen nuoria, mahdollisesti alaikäisiäkin tyttöjä sekä pakottanut näitä seksiin, yleensä väkivaltaiseen sellaiseen. Todistajiakin alkaa löytyä. Hyväksikäytetyt tytöt tai naiset eivät vain ole halukkaita todistamaan, mutta mikään ei estä tiettyjä jälkiä löytymästä arkistosta.

Katarina Wennstam tuo trilogiansa viimeisessä osassa esille asian, joka lienee epäselvä useassa maassa. Mikä on raiskauksen ja suostumisen välinen ero? Kuka on vapaaehtoinen ja milloin pitää uskoa toisen osapuolen kertomusta? Ovatko todistajat ja todisteet sekä aikaisempi maine minkään arvoisia? Mikä suo miehelle tämän oikeuden? Kysymyksiä, joita on herätelty jo aikaisemmissa trilogian osissa, jotka kaikki ovat luettavissa täysin itsenäisinä kokonaisuuksina.

Suosittelen erityisesti naisten oikeuksista kiinnostuneille, myös jännityksen ystäville, sillä kyllä tässä kehrätään totuuden ja valheiden verkossa erityisen kiinnostavasti. Feministisen ja kantaaottavan trilogian viimeinen osa, jonka kertomat asiat ovat valitettavan totuudenmukaisia myös Suomessa.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...