Sanna Ravi: Ansari

Ansari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja voi koetella lukijansa kärsivällisyyttä. Antero Kivekäs, joka kertoo itsestään ja urotöistään jatkosodanaikaisen mielialatarkkailun paikallisasiamiehenä, on päähenkilö johon yhdenkään lukijan on (toivottavasti) mahdoton samaistua. Tosin kiihkonationalismi elää monena muotona ja muunnelmana edelleenkin.

Kivekkään kaltaisia mielialatarkkailijoita todella oli, ja Ravi onkin käyttänyt teoksessa todellisia arkistoraportteja fiktiivisen aineksen ohessa. Muultakin ajankuvaltaan Ansari on huolellinen työ. Kivekkään kertojanääni on perfektionistisen suorittajan pakonomaista tilitystä. Ja Kivekäshän suorittaa.

Kirja on todella mielenkiintoinen, erilainen teos ja kannattava lukukokemus, niin ankea kuin se yhtäältä onkin. Virkistävä tekstikeino on Ravin tapa erottaa henkilöidensä puhe kursiivilla muusta tekstistä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...