Viivi Hyvönen: Apina ja Uusikuu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mistäköhän aloittaisin? Apina ja Uusikuu on hämmentävä kirja. Samaan soppaan on heitetty monenlaisia aineksia, mutta päämakuina nautitaan kovaksikeitettyä dekkaria ja surrealistista scifi-tunnelmaa, maustettuna vahvoilla kirjallisuusviittauksilla Moby Dickiin, Ihmemaa Oziin, Peter Paniin ja ties minne.

Ei tätä sekoitusta kannata liikaa purkaakaan, se on nautittava itse. Polveilevan juonen seuraaminen on haaste, johon on ilo tarttua. Ainekset ovat riittävän tuttuja, jotta niistä muotoutuva kokonaisuus ei karkaa käsistä. Päähenkilö, yksityisetsivänä toimiva Hanuman-apina, tuntuu suorastaan leikittelevän dekkarielementeillä toimittaessaan tehtäväänsä, viehättävän Luna-neitokaisen suojelemista mielipuoliselta murhaajalta.

Luonnollisesti matkan varrella trenssitakit lepattavat, veri roiskuu, tango- ja jazzjengit ottavat toisistaan mittaan, ystävät petetään, uusia löydetään ja romantiikkaakin on luvassa. Tapahtumat sijoittuvat Dystopoliin kaupunkiin, joka on tyylipuhdas luomus kaikkine salaisuuksineen.

14-vuotiaana esikoisteoksensa Etsijän kirjoittanut Hyvönen on pitkän tauon jälkeen kirjoittanut vaikuttavan kirjan, joka saa ainakin minut odottamaan mielenkiinnolla, mitä Hyvönen seuraavaksi saa aikaiseksi. Apina ja Uusikuu on riemastuttavan omaperäistä ja genrerajoista vapaata mielikuvituksen juhlaa. Tätä lisää!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Luin tämän vinkkauksen perusteella. Olihan se koukuttava soppa. Tuntui välillä, että lauseet on ahdettu sulavuuden kustannuksella väkivaltaa käyttäen täyteen krumeluureja, mutta kuten sanoin, koukuttava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...