Jean Van Hamme: Aranin maan kolme vanhusta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Thorgal on saanut omakseen kauniin Aarcian, mutta viikinkikylään jäämisen sijaan he lähtevät elämään omilleen. Kauaa he eivät joudu matkustamaan, sillä metsästä ilmaantuu menninkäinen, joka kutsuu parin juhliin. Juhlat vaikuttavat epämääräisiltä ja ennen kuin pääsankarit huomaavatkaan, he ovat jälleen ongelmissa.

Tarinankerronta on nopeatempoista ja helppolukuista. Seikkailu on yksinkertainen, mutta itse viihdyin sen parissa. Grzegorz Rosinskin taide on tyylikästä ja sopii tarinaan hyvin.

Juonirakenteessa näkyy kyllä sarjan ikä. Juoni sanelee henkilöiden motivaatiot, mikä johtaa hyvin kummallisesti käyttäytyviin henkilöihin. Esimerkiksi on hieman huvittavaa, että Thorgal ja Aarcia vain lähtevät ratsastamalla pois Aarcian kotikylästä vailla suunnitelmaa siitä, minne ovat matkalla. Juoni muuttuu vielä epäuskottavammaksi, kun naapurista löytyy kylä, josta paikallinen Aarcia ei ole tietoinen. Ja kylän järjestäessä kilpailun, paikalle ilmestyy yhtäkkiä kasa ehdokkaita kaukaisista maista.

Samaan irvistelyä aiheuttavaan kategoriaan on kyllä laitettava myös Aarcian henkilöhahmo. Hän on kyllä niin täysin vaikeuksia aiheuttava ja jatkuvasti pulaan joutuva pelastettava neito. Jos nämä juonelliset ongelmat pystyy ylenkatsomaan, Thorgal on kelpoa viihdettä. Itse jatkan taatusti sarjan parissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...