Petteri Järvinen: Arjen tietoturva : Vinkit & ratkaisut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tietotekniikka on erottamaton osa arkea, halusi tai ei. Se altistaa meidät kaikki erilaisille vaaroille: huijauksille, identiteettivarkauksille, viruksille, tietovuodoille ja niin edelleen. Omasta tietoturvastaan voi kuitenkin huolehtia, eikä perusturvallisuus vaadi kuin hieman paneutumista, tietoa ja tervettä järkeä.

Petteri Järvinen on kirjoittanut oivallisen ja tarpeellisen opaskirjan, jonka avulla tietoturvallisuus pysyy hallussa. Opas on helppotajuinen ja kattava. Se kattaa salasanat, älypuhelinten riskit, verkkopankkiturvallisuuden, haittaohjelmat, henkilökohtaisen tietosuojan, nettishoppailun ja sosiaalisen median.

Kirjan luettuasi ymmärrät paremmin, mikä on hyvä ja huono salasana. Osaat shoppailla turvallisesti netissä, käyttäytyä sosiaalisessa mediassa fiksusti ja pystyt suojaamaan tietokoneesi viruksilta ja haittaohjelmilta. Arvelisin kirjan olevan sen verran selkokielinen, että muutkin kuin insinöörit ja nörtit ymmärtävät, mistä on kyse ja mitä tarvitsee tehdä.

Täydellinen turvallisuus vaatii tietysti paljon uhrauksia mukavuudesta, joten kukaan tuskin omaksuu kirjan kaikkia niksejä – mutta ainakin kirjan luettuaan osaa tehdä tärkeimmät toimenpiteet oman tietoturvan lisäämiseksi ja laitteiden suojaamiseksi.

Seuralaiseksi tälle oppaalle sopii hyvin Järvisen aikaisempi teos Yksityisyys.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kiitos vinkistä. Vasta sain tämän kirjastosta. Osa jutuista meni yli ymmärryksen, mutta se mitä ymmärsin oli hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...