Ari-Matti Hedman ja Kari Häkkinen: Avaimet taskussa : Sattumia sairaalassa

Avaimet taskussa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koska olen viime vuosina kovasti kiinnostunut tietämään erilaisista ammateis­ta ja koska niistä on ilmestynyt runsaasti kirjoja, niin siksipä tartuin tähän kir­jaan, Avaimet taskussa. Se kertoo sairaanhoitajan työstä. Kaksi erilaista mies­tä, jotka ovat kouluttautuneet sairaanhoitajiksi, valottavat sairaanhoitajan työn arkea. Molemmat ovat vieläpä erikoissairaanhoitajia.

Tyyli on herkullinen ja sellainen kotoisan lupsakka. Kerrotaan sattumuksista ja erilaisista työtehtävistä. Ketään potilasta ei kirjasta kuitenkaan voi bongata, sillä taustatyöt on tehty niin huolella.

Molemmat kertovat omalta kantiltaan vuoron perään, miten ajautuivat alalle, mitä kaikkea on sattunut ja erityisesti jäi mieleen, millaista on keikkatyöläisen osa. Voisin kuvitella, että moni alan ihminen voisi saada tästä “vertaistukea”. Itse ajattelin, että onneksi en ole hoitoalalla. Nyt oli vaan mielenkiintoista lukija olla ja seurata vieressä, kuinka mistäkin tilanteesta selviydytään. Hedman on lisäksi näyttelijä ja jäinkin miettimään, miten paljon nämä ammatit tukevat toi­siaan.

Kirjassa pohditaan myös lainsäädäntöä ja sen noudattamista. Nostetaan esiin hoitoonmääräämisprosessi ja etenkin ne kaikki kiemurat psykiatrisessa hoi­dossa. Ne kiinnostavat, kun niistä ei oikein mitään tiedä ja sitten kun tietää, onkin ihan pää pyörryksissä.

Sekä Hedman että Häkkinen ovat harjoittaneet ammattiaan erilaisissa pai­kois­sa, joten erilaisia näkökulmia löytyy aina vanhusten hoidosta vankien hoitoon. Lisäksi kaikki vuorotyön mukavuudet.

Pidin tästä kirjasta! Entistä enemmän arvostan hoitoalan ammattilaisia!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...