Saija Saarni: Kiviä taskussa : Koko perheen kivikirja

Kiviä taskussa

Osta kirja itsellesi

Haluatko tietää kaiken Suomen kivistä? Kiviä taskussa on perinpohjainen tietokirja aiheesta. Alaotsikko ”Koko perheen kivikirja” on osuva: ulkoasultaan Kiviä taskussa näyttää lasten tietokirjalta, mutta sisältöä on sen verran tuhdisti, että kirja lienee parhaimmillaan aikuisten ja lasten yhdessä tutkittavaksi.

Löysin kirjan ihan sattumalta kirjaston lastenosaston tyrkkyhyllystä, jäin lukemaan, lainasin ja luin innokkaasti sitten koko kirjan – kivien maailma on kiinnostava ja teos kertoo paljon mielenkiintoista tietoa suomalaisten kivien maailmasta. Aikuinenkin oppii kirjasta varmasti jotain uutta, jos ei ole etukäteen erityisen innokas harrastajageologi.

Oli esimerkiksi kiinnostava tieto, että Suomessa on ollut noin yhdeksän kilometrin korkuinen Svekofennidien vuoristo – ja että tuo noin yhdeksän kilometriä on käytännössä maapallolla vuorten maksimikorkeus, koska sitä korkeammat vuoret eroosio syö ja vetovoima kiskoo maan sisään.

Kiviä taskussa on kiehtova ja helppotajuinen tietokirja kivistä. Ulkoasun lapsellisuutta ei kannata säikähtää – tämä on aiheesta kiinnostuneelle aikuisellekin aivan mainio ensimmäinen askel kivien maailmaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...