Saija Saarni: Kaiken maailman kuopat : hiidenkirnusta hymykuoppiin

Kaiken maailman kuopat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Saija Saarnin aikaisempi tietokirja Kiviä taskussa teki vaikutuksen, joten kun kustantamon kuvastosta bongasin uuden kirjan, laitoin sen heti varaukseen, etenkin kun aihe on niinkin mielenkiintoinen kuin erilaiset kuopat.

Siinä missä Kiviä taskussa on tasoltaan ehkä ennemmin perhekirja kuin lastenkirja ja tarjosi mielenkiintoisen peruskatsauksen kivien maailmaan aihetta tuntemattomalle aikuisellekin, Kaiken maailman kuopat on selvemmin lastenkirja.

Se esittelee paljon erilaisia kuoppia, ensin luonnollisia ja sitten eläinten ja ihmisten tekemiä. Luonnon kuoppia esiteltäessä käydään läpi muun muassa jääkauden jälkiä, järviä, karstivajoamia, hautavajoamia, tulivuoria, törmäyskraatereita, ilmakuoppia ja mustia aukkoja. Tehdyistä kuopista kerrotaan muun muassa kaivoista, syväkairauksista, öljynporaamisesta, routimisesta, arkeologiasta, ansakuopista, eläinten pesäkuopista, soista ja metsistä. Kapeasta aiheesta on saatu monipuolinen kirja.

Kirjan ulkoasussa on jippona kannessa ammottava reikä, josta avautuu kuoppa syvälle maan sisään. Reiät asettuvat Anne Vaskon viehättävään kuvitukseen mukavasti. Ulkoasusta siis täydet pisteet, toteutus herättää mielenkiintoa ja näyttää miellyttävältä.

Tätä olisi ollut mukava lukea esikoiselle, joka pienempänä rakasti kuoppia kovasti. Hyviä luonnontieteitä käsitteleviä lasten tietokirjoja etsiville Kaiken maailman kuopat on helppo suositus. Saija Saarnin ura lasten tietokirjailijana on saanut oivaa jatkoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...