Doris Lessing: Avioliitot vyöhykkeiden välillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Avioliitot vyöhykkeiden välillä on epämääräistä jatkoa Lessingin Shikastalle. Mitään varsinaista yhteyttä kirjoilla ei kuitenkaan ole, joten toisen lukeminen ei vaikuta millään tavalla toiseen.

Avioliitot vyöhykkeiden välillä kertoo kolmannen vyöhykkeen lempeän kuningattaren Al Ithin ja neljännen vyöhykkeen soturihallitsija Ben Atan avioliitosta, joka tapahtuu mystisten Kaitsijoiden käskystä. Kolmas vyöhyke on matriarkaalinen paratiisi, jossa kaikki on sopuisaa ja kaunista. Neljäs vyöhyke taas on sodan ja kaaoksen maa, jossa kaikki miehet ovat armeijassa, joka harjoittelee sotaa, vaikka ei koskaan todella sodikaan.

Tarina Al Ithin ja Ben Atan avioliitosta ja rakkaudesta on samalla tarina sukupuolten välisistä eroista ja eroavista näkemyksistä. Kirja miellyttänee esimerkiksi Ursula Le Guinin tuotantoon mieltyneitä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...