Doris Lessing: Avioliitot vyöhykkeiden välillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Avioliitot vyöhykkeiden välillä on epämääräistä jatkoa Lessingin Shikastalle. Mitään varsinaista yhteyttä kirjoilla ei kuitenkaan ole, joten toisen lukeminen ei vaikuta millään tavalla toiseen.

Avioliitot vyöhykkeiden välillä kertoo kolmannen vyöhykkeen lempeän kuningattaren Al Ithin ja neljännen vyöhykkeen soturihallitsija Ben Atan avioliitosta, joka tapahtuu mystisten Kaitsijoiden käskystä. Kolmas vyöhyke on matriarkaalinen paratiisi, jossa kaikki on sopuisaa ja kaunista. Neljäs vyöhyke taas on sodan ja kaaoksen maa, jossa kaikki miehet ovat armeijassa, joka harjoittelee sotaa, vaikka ei koskaan todella sodikaan.

Tarina Al Ithin ja Ben Atan avioliitosta ja rakkaudesta on samalla tarina sukupuolten välisistä eroista ja eroavista näkemyksistä. Kirja miellyttänee esimerkiksi Ursula Le Guinin tuotantoon mieltyneitä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...