Peyo: Benjamin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomenkielinen sarjakuvanjulkaisu on taas pienen tauon jälkeen piristynyt. Useammankin kustantamon listalta löytyy julkaisuja, niin uutuuksia kuin klassikoita. Yksi klassikoista on Otavan julkaisema Benjamin. Smurffien luojan vähemmän tunnettu hahmo luotiin vuonna 1960 ja ilmestyi aluksi Spirou-lehdessä. Suomessa sarjakuva on jäänyt hieman varjoon, vaikka kuusi ensimmäistä albumia ilmestyivät 1970-luvulla Ruutu-lehdessä. Tämä kokoelma sisältää näistä myöhemmät kolme: Bruno-eno, Lady d´Olfina ja Sirkus Bodoni.

Benjamin on maailman vahvin pikkupoika. Itse asiassa hän on vahvempi kuin aikuisetkaan, hän kykenee esimerkiksi nostamaan tarvittaessa auton yksinään. Reippaana poikana hän käyttää kykyjään auttaakseen muita. Apua Benjaminin lähipiirissä jatkuvasti tarvitaankin, sillä lähipiiriin ilmestyy vaikeuksia jatkuvalla syötöllä. Benjaminin eno toimii ulkomaisten vieraiden vartijana ja juuri vaarassa olevan vieraan tullessa vierailulle Benjamin on paikalla viettämässä kesälomaa. Kaupunkiin saapuvan sirkuksen kulisseissa tapahtuu kummia ja varsin erikoinen tuttu täti päätyy vastakkain kaupungin rikollisliigan kanssa. Benjamin voimilla on kuitenkin myös Akilleen kantapää: mikäli Benjamin on vilustunut, eivät hänen voimansa toimi.

Kokoelman tarinat ovat varsin viattomia. Sattuma on yleensä tekijä, joka saa Benjaminin mukaan ongelmaan ja sattumalla usein on myös suuri rooli asioiden ratkaisemisessa. Kyseinen asia on hieman laiskaa käsikirjoittamista, mutta se ei silti suuresti ärsytä. François Walthéryn piirrosjälki on hyvin tuttua eurooppalaista sarjakuvaa. Kuvarakenteesta tulevat mieleen sekä Asterix että Tintti.

Benjamin on lämminhenkinen ja kevyt sarjakuva, joka pakettina toimi hyvin. Albumit ovat hyviä lukuannoksia. Benjamin toimii erityisesti nuoremmille, jotka vasta aloittavat matkaansa sarjakuvien parissa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...