Ursula K. Le Guin: The Birthday of the World

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ursula K. Le Guin on oivallinen kirjailija ja erinomainen maailmojen luoja. Tämän kokoelman kahdeksan tarinaa tekevät Le Guinin maailmoista entistäkin elävämpiä. Kuusi kertomusta sijoittuu hainilaisten maailmaan. Pimeyden vasemman käden tapahtumapaikoilla käydään, samoin Sisämeren kalastaja -kokoelmasta tutulla O-planeetalla. Näiden planeettojen mielenkiintoista sukupuolielämää kuvaillaan elävien kertomusten kautta.

Muissa kertomuksissa tutkitaan, millainen olisi maailma, jossa vain yksi kahdestatoista lapsesta on poika, tai mitä voisi tapahtua massiivisen tuhon kokeneessa maailmassa. Le Guin tutustuttaa lukijat myös inkoilta vaikutteita saaneen kulttuurin tuhoon ja sukupolvialuksen välisukupolvien elämään.

Tarinat ovat mielenkiintoisia ja viihdyttäviä. Le Guinin peruskaava on ”vieraannuta ja inhimillistä”: ensin kuvataan outo yhteiskunta, sen jälkeen osoitetaan, että sen jäsenet ovat inhimillisiä siinä missä mekin. Nämä kertomukset vahvistavat Le Guinin asemaa yhteiskuntatieteellisen scifin mestarina.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...