Nick Cave: Bunny Munron kuolema

Bunny Munron kuolema

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kiertävä kauneustuotekauppias Bunny Munro on parantumaton pelimies. Suurimman osan ajasta Bunnyn mielen täyttää vain ja ainoastaan seksi erilaisissa ilmenemismuodoissaan. Seksiä on myös saatava jatkuvasti, mutta kumppaneiden hankkimisessa Bunny sattuu olemaan luonnonlahjakkuus. Paha vain, että Bunnyn  vaimo ja poika kärsivät hänen holtittomasta elämäntyylistään, johon kuuluvat myös erottamattomana osana alkoholi ja huumeet. Vaimon täydellisestä romahduksesta alkaa myös Bunnyn viimeinen alamäki, joka vie nopeasti kohti vääjäämätöntä kohtaamista viikatemiehen kanssa.

Rokkarina paremmin tunnettu Nick Cave osaa myös romaanin kirjoittamisen. Tarinassa on mainio reipas imu, ja olkoonkin, että Caven kirjoitelmat pyörivät melko lailla alapääosastolla, on hän myös melkoinen huuliveikko. Vauhtia ja vaaratilanteita riittää, mutta olisihan Bunny Munron kuolema melkoisen kepoinen tekele ilman Bunnyn vastavoimaa, nimittäin fiksua, mutta vielä avutonta Bunny junioria, hänen omaa poikaansa. Juuri jännite päihteiden keskellä koheltavan seksimaanikon ja toisaalta huolehtivan ja rakastavan perheenisän välillä luo kirjalle sen keskeisimmän sanoman. Omalla holtittomalla tavallaan Bunny pitää hyvän huolen pojastaan, mutta onko hän mikään kunnollisen miehen malli?

Railakkaan huumorin ystäville Bunny Munron kuolema on varma valinta. Herkkähipiäisempiä ja perheen pienimpiä neuvoisin sen sijaan etsimään luettavaa jostain muualta, sillä Nick Caven jutut ovat tosiaankin melkoisen rasvaisia (jälkisanoissa Cave pyytää erikseen anteeksi Kylie Minoguelta ja Avril Lavignelta – syystä). Tietyin varauksin tätä siis voi suositella.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...