Alastair Reynolds: Kuilukaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuilukaupunki on paluu Ilmestysten avaruuden maailmaan. Tarina on kuitenkin itsenäinen ja liittyy edeltäjäänsä vasta ohimennen epilogissa.

Tällä kertaa kyseessä on räväkkä kissa-ja-hiiri -leikki: palkkatappaja Tanner Mirabel jahtaa kostomielessä uhriaan planeetalta toiselle, vaikka lopulta kaikki ei olekaan aivan niin yksinkertaista.

Tarina on varsin kiehtova. On mielenkiintoista seurata, kuinka se kietoutuu auki. Paikat (Sky’s Edge, Chasm City, Yellowstone) ovat tuttuja Ilmestysten avaruudesta, mutta niitä syvennetään ja kuvaillaan huomattavasti tarkemmin. Tähtitiede jätetään alaa tuntemattomien iloksi vähemmälle.

Kokonaisuutena kirja on mielestäni edeltäjäänsä parempi (mutta Ilmestysten avaruuden aloittama trilogia kokonaisuutena voittaa Kuilukaupungin).

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...