Alastair Reynolds: Kuilukaupunki

Osta kirja itsellesi

Kuilukaupunki on paluu Ilmestysten avaruuden maailmaan. Tarina on kuitenkin itsenäinen ja liittyy edeltäjäänsä vasta ohimennen epilogissa.

Tällä kertaa kyseessä on räväkkä kissa-ja-hiiri -leikki: palkkatappaja Tanner Mirabel jahtaa kostomielessä uhriaan planeetalta toiselle, vaikka lopulta kaikki ei olekaan aivan niin yksinkertaista.

Tarina on varsin kiehtova. On mielenkiintoista seurata, kuinka se kietoutuu auki. Paikat (Sky’s Edge, Chasm City, Yellowstone) ovat tuttuja Ilmestysten avaruudesta, mutta niitä syvennetään ja kuvaillaan huomattavasti tarkemmin. Tähtitiede jätetään alaa tuntemattomien iloksi vähemmälle.

Kokonaisuutena kirja on mielestäni edeltäjäänsä parempi (mutta Ilmestysten avaruuden aloittama trilogia kokonaisuutena voittaa Kuilukaupungin).

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.