Alastair Reynolds: Susien aika

Susien aika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alastair Reynolds on yksi tunnetuimpia modernin scifin kirjailijoita. Hän on voittanut aiemmasta tuotannostaan mm. Britannian parhaalle scifi-kirjalle myönnettävän BSFA-palkinnon ja Locus-palkinnon. Vuosia sitten Finncon-kirjallisuustapahtumassa vieraanakin piipahtanut Reynolds on suomalaisten suosiossa, sillä hänen teoksiaan on käännetty jo kaksikymmentä teosta. Ilmestysten avaruus, tieteiskirjallisuusmaailma, johon Susien aikakin sijoittuu, sisältää seitsemän kirjaa ja lukuisia lyhyempiä tarinoita.

Susien aika käynnistyy jännittävästi: ihmiskunta on levittäytynyt tähtiin, mutta samalla kohdannut tuhon. Niitä kutsutaan susiksi. Pienessä asteroidissa elää yhteisö, jolla on ainoastaan yksi tavoite: selvitä. Se tavoite vaarantuu, kun heidän kotinsa sijainti saattaa paljastua. Päähenkilön, Miguelin, on pakko löytää keino pitää kotinsa turvassa.

Susien aika on itsenäinen osa Ilmestysten avaruus-sarjaan, ja sen sanotaan olevan myös hyvä vaihtoehtoinen aloituskirja sarjan lukemiseen. Siinä tämä toimii varmaankin kohtuullisesti. Kirja ei liiaksi pysähdy selittämään maailmaansa, mutta rivien välistä pitäisi pystyä omaksumaan paljon.

Kirjana Susien aika on hyvin suoraviivainen. Se ei ole monimutkaisimmasta päästä juonellisesti. Sen sijaan se on tiivis paketti, jossa on ihailtavan monipuolinen maailmanrakennus, jännittävä tunnelma ja mukaansa tempaava kerronta. Sen ytimessä on samalla varsin klassisen oloinen seikkailukertomus.

Susien aika on minulle vuoden paras scifi-kirja. Suositeltavaa luettavaa genren ystäville. Suurille faneille se on odotettu paluu mielekkääseen scifi-ympäristöön.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...