Hilary Mantel: Susipalatsi

Susipalatsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Henrik VIII oli vaimoistaan kuuluisa Englannin kuningas. Susipalatsi pyörii Henrikin ensimmäisen vaimonvaihdon ympärillä, kun Henrik haluaa purkaa avioliittonsa Katariinan kanssa ja naida Anne Boleynin. Paavi ei avioeroa hyväksy, joten Henrik ottaa asiakseen irrottaa Englannin kirkon Vatikaanin vallan alta.

Kaiken keskellä häärii Thomas Cromwell, alasäätyinen sepän poika, joka tekee poikkeuksellista sosiaalista nousua ja päätyy kuninkaan sihteeriksi. Cromwell on Susipalatsin päähenkilö, jonka vaiheita kirja seuraa. Cromwell pääsee kardinaali Wolseyn, kuninkaan sihteerin, myötä vallan keskiöön ja osallistuu ahkerasti erontekoon Vatikaanista.

Cromwell on kiehtova päähenkilö: alasäätyinen monitaituri, murhaajan näköinen mies, kotonaan niin lakikirjojen kuin käsityöläisten parissa. Cromwellin mestarillista asiainhoitoa on ilo katsoa sivusta, mieheen kiintyy kirjan aikana kovin. Hilary Mantel on luonut Cromwellistaan uskottavan, upean päähenkilön.

Susipalatsi on hyvin henkilövetoinen kirja, jonka historiasta tutun juonen voi tiivistää yhteen lauseeseen. Kirjassa tapahtuu tavallaan varsin vähän, etenkin runsaaseen sivumäärään nähden, mutta viehätys onkin siinä, miten nämä muutamat merkittävät tapahtumat saadaan tapahtumaan vallan sisäpiireissä.

Mantel on kirjoittanut uskottavan kuvan 1500-luvun Englannista ja Henrikin hovista. Susipalatsi on vahva historiallinen romaani, joka tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen toisenlaiseen aikaan. Mantel voitti kirjallaan arvostetun Booker-palkinnon. Tarina jatkuu Syytettyjen sali -kirjassa. Mikäpä siinä — Cromwellin parissa viihtyy pidempäänkin ja Henrikilläkin riittää vielä vaimoja vaihdettavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...