Alastair Reynolds: Kostaja

Kostaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Uusin Alastair Reynoldsin kirja on avaruusseikkailua täydellä vauhdilla: on avaruuteen kätkettyjä aarteita ja avaruusaluksia, joiden miehistöt kapteeniensa johdolla jahtaavat näitä aarteita hiljaisten vihjeiden perusteella.

Vihjeitä saadaan luidenlukijoilta, erityisen herkiltä yksilöiltä, jotka pystyvät kytkeytymään mystisiin pääkalloihin, joiden alkuperästä kukaan ei tiedä mitään. Niiden välityksellä pystyy kuitenkin viestimään ja kuuntelemaan viestejä halki avaruuden.

Kostajan avaruus on muutenkin omituinen paikka: se on täynnä miljoonien vuosien takaista historiaa. Kätköt, joita aarteidenjahtaajat – sanotaan nyt suoraan: avaruuspiraatit – etsivät, ovat menneiden aikojen jemmoja, joihin on piilotettu tavaraa, johon ei ole syytä palata.

Kirjan alussa sisarukset Adrana ja Arafura karkaavat isältään. Adrana saa selville, että myös Arafuralla on luiden lukemisen lahja ja suostuttelee tämän pestautumaan kapteeni Rackamoren alukselle. Tyttöjen on tarkoitus viettää puolisen vuotta kätköjä etsien ja aarteita löytäen ja palata sitten kotiin isänsä luokse mukanaan rahaa, jolla perhe pelastetaan.

No, eihän se niin helposti mene. Rackamore löytää aarteita, mutta törmää myös vaikeuksiin. Siitä alkaa jännittävä kostoretki…

Kostaja on mukavan vauhdikas seikkailukertomus. Ei aivan Reynoldsin tavallisinta tuotantoa, mutta ilmeisesti ulkomailla tätä markkinoidaan nuorten aikuisten lukemistona. Se selittää vähän. Ei kannata antaa sen jarruttaa: avaruusoopperan ystäville on tarjolla hyvää viihdettä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...