Laurie Excell: Composition : From Snapshots to Great Shots

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi hyvän valokuvan keskeisistä elementeistä on sommittelu. Täydellinen valotus tai tarkka fokus ei auta, jos kuvan asettelu on pielessä tai yksinkertaisesti tylsä.

From Snapshots to Great Shots -sarjaan kuuluva Composition antaa konsteja kuvien asetteluun niin, että tuloksena on toimivia otoksia. Aiheina ovat välineet, valotuksen perusteet, valot, muodot, väri, tilasuhteet, mustavalkokuvaus, urheilukuvaus, positiivisen ja negatiivisen tilan käyttö ja kuvakulmien hakeminen.

Sekalainen kattaus asiaa siis, alkaen aivan perusteista. Kirja on suunnattu aloittelijalle, tosin ihan ensimmäiseksi kamerakirjaksi sopii paremmin joku muu (jälleen kerran: Understanding Exposure). Composition on vähän pinnallisen oloinen, osa aiheista ei tunnu hirveästi liittyvän kirjan otsikon mukaiseen aiheeseen.

Kirja onkin enemmän yleistä jutustelua valokuvaamisesta ja siinä sivussa sommittelusta kuin tiukkaan fokusoitunutta asiaa ja oppia nimenomaan sommittelusta. Omat odotukseni olivat vähän toisenlaiset ja siksi kirja tuntui alkuun hieman pettymykseltä.

Kirjassa on kuitenkin hyvien valokuvakirjojen tapaan runsas ja inspiroiva kuvitus. Se herättää ajatuksia kuvaamisesta ja innostaa kokeilemaan. Jokaiseen lukuun liittyy nippu tehtäviä, joita voi halutessaan tehdä ja sisäistää luvun oppia sitä kautta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...