Michael Freeman: Valokuvaamisen taito

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Michael Freemanin Parempia valokuvia oli sen verran vakuuttava teos, että Freemanin muihinkin kirjoihin piti tutustua. Tämä kirja on ilmestynyt joitain vuosia sitten suomeksi nimellä Valokuvaamisen taito, mutta koska suomennos on loppuunmyyty, hankin alkuperäisen. Kirjat ovat lähisukulaisia, jonka jo alkuperäisistä nimistä voi päätellä: The Photographer’s Eye ja The Photographer’s Mind (sarjaan ilmestyi kolmas osa The Photographer’s Vision eli Miten valokuva toimii lokakuussa 2011).

Silmäkirja keskittyy mieltä enemmän kuvan sommitteluun. Freeman vääntää rautalankaa: kuva-alan käyttö, kuvan sommittelun perusteet, erilaiset graafiset elementit, valon ja värin käyttö… Lopussa päästään vielä kuvaajan näkemykseen ja kuvausprosessiin. Freemanin opit ovat selkeitä, havainnollisia ja upeilla kuvilla esitettyjä. Kirja ei opeta kameran käyttöä, oikeaa valotusta tai kuvaustekniikkaa, vaan pitäytyy kuvan sisällössä.

Tätä kirjaa on helppo suositella kaikille harrastajakuvaajille, etenkin niille, joille kuvien analysointi ja sommittelu ei ole taideopinnoista tuttua. Pidän itse Freemanin tyylistä paljon ja olen kokenut sekä tämän että Parempia valokuvia -kirjan erittäin hyödyllisiksi oman valokuvaamisen kehittämisen kannalta. Toivottavasti suomennoksesta saadaan joskus uusi painos, siihen asti täytyy turvautua alkuteokseen.

Kirjasta ilmestyy kolmas suomenkielinen painos syksyllä 2012.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...