Michael Freeman: Miten valokuva toimii (The Photographer’s Vision)

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Michael Freemanin valokuvakirjoja lukeneilleMiten valokuva toimii on tervetullutta vaihtelua: kirja ei ole täynnä Freemanin omia kuvia. Freeman esittelee tällä kertaa muiden ottamia kuvia ja yrittää selvittää, mikä tekee niistä hyviä. Kirjan alaotsikko kertoo tavoitteen: tarkoitus on oppia ymmärtämään ja arvostamaan erinomaisia valokuvia.

Valokuvaaminen on taiteenlajien joukossa erikoinen tapaus. Kaikkihan ottavat valokuvia itsekin. Valokuvia myös nähdään paljon enemmän kuin muuta kuvataidetta. Millainen sitten on hyvä valokuva? Freemanin mukaan hyvä valokuva on taidokkaasti otettu, herättää katsojassaan reaktion, tarjoaa nähtävää useammalla kuin yhdellä tasolla, liittyy valokuvauksen kontekstiin, sisältää idean, eikä jäljittele.

Freeman käsittelee sitä, miksi valokuvia otetaan. Siihen liittyvät valokuvauksen alalajit, valokuvajournalismin, maisemat, muotokuvat, luonnon, urheilun ja niin edelleen, valokuvien esittämistavat yksittäisestä vedoksesta web-gallerioihin ja kuvan taustalla olevat konseptit. Lopuksi käsitellään taitoja, joita hyvien valokuvien ottamiseen liittyy, laajemmin kuin vain puhtaan tekniikan kannalta.

Kaikinpuolin mielenkiintoinen kirja ja oivaa jatkoa The Photographer’s Eyelle (Valokuvaamisen taito) ja The Photographer’s Mindille eli Parempia valokuvia -kirjalle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...