Hugo Pratt: Corto Maltese : Merirosvojen lipun alla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)


Merirosvot ja kaapparilaivat kuuluivat Karibianmeren alueen kolonaliasointiin 1500-luvulta lähtien. Samoissa maisemissa, vanhojen aarrepaikkojen perässä seilaa noin ensimmäisen maailmansodan aikoihin myös liputon kapteeni Corto Maltese, jolla kunnollisen seikkailun lisäksi on aina silmää myös romantiikalle – ja matkanteolle itselleen. Tärkeintä on vapaus. Hugo Prattin monipuolinen sarjakuvasankari on taas elementissään.

Merirosvojen lipun alla koostuu kolmesta lyhyehköstä seikkailusta. Kotka sademetsässä paljastaa Saksan armeijan salaisen suunnitelman Brasilian rannikon tuntumassa. Kolmikon vahvin kertomus on nimeltään …jospa hieman onnensotureistakin, ja siinä Corto kohtaa jälleen vanhan kilpakumppaninsa Rasputinin. Keskinäisestä epäluuloisuudesta huolimatta miehet tarvitsevat nyt toisiansa Saint Kittsille sijoittuvassa aarrejahdissa. Albumin päättävä Se hemmetin lokki huuhtoo Corton haaksirikkoisena pienelle saarelle Brittiläisessä Hondurasissa, ja vähän ilman omaa syytäänkin seikkailija ajautuu keskelle toimintaa. Mitä tapahtuu, jää vähän kaikille epäselväksi, paitsi sille hemmetin lokille, joka seuraa kaikkea turvalliselta etäisyydeltä.

Corto Maltesen uusintajulkaisuiden yhteydessä tavaksi on tullut jonkinlainen pitkähkö esipuheartikkeli ennen varsinaisen sarjakuvan alkua. Tästä merirosvoutta ennen ja nyt valottavasta tekstistä vastaa nyt Marco Steiner. Se ja Marco D’Annan kuvat Karibialta luovat oikeansuuntaista tunnelmaa, mutta ei niillä Corton seikkailujen kanssa sinänsä mitään tekemistä ole. Mieluummin olisin lukenut neljännen sarjakuvan.

Merirosvojen lipun alla kärsii hieman muodostaan, jossa seikkailu on oikeastaan ohi jo ennen kuin siihen ehtii edes mukaan. Toisaalta siitä löytyy varsin hienoja nopeita juonenkäänteitä ja yllätyksiä. Piirrokset ovat parasta Prattin laatua, vahvasti tyyliteltyjä hahmoja ja suoraviivaista toimintaa täynnä. Kannattaa lukea.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...