Ken MacLeod: Cosmonaut Keep

Osta kirja itsellesi

Ken MacLeod kirjoittaa vauhdikasta tekstiä ja lennokasta avaruusoopperaa. Vaikka Cosmonaut Keep ei aivan genren mestariteosten tasolle ylläkään, sen kaksi rinnakkaista tarinalinjaa etenevät mielenkiintoisia ratoja kiitettävällä nopeudella. Vaikkapa Alastair Reynoldsin tiiliskiviin verrattuna Cosmonaut Keep oli mukavan kevyttä luettavaa.

Cosmonaut Keepin teknologiset ja yhteiskunnalliset ideat olivat kiinnostavia – toinen tarinalinjoista tapahtuu 2040-luvun Euroopassa, jossa EU:sta on tullut Venäjän valloituksen jäljiltä sosialististen valtioiden liitto. Politiikalle allergiset saavat näppylöitä tästä tarinalinjasta, mutta mielenkiintoinen asetelma se yhtä kaikki on.

Toinen tarinalinjoista sijoittuu Mingulayn planeetalle, jossa kohdataan mutkikas yhteiskunta, jota asuvat ihmisten lisäksi saurit, krakenit ja muut mielenkiintoiset muukalaisrodut.

Kirja aloittaa Engines of Light -trilogian, jonka seuraava osa on Dark Light. Lupaavalta näyttää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...