Ken MacLeod: Cosmonaut Keep

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ken MacLeod kirjoittaa vauhdikasta tekstiä ja lennokasta avaruusoopperaa. Vaikka Cosmonaut Keep ei aivan genren mestariteosten tasolle ylläkään, sen kaksi rinnakkaista tarinalinjaa etenevät mielenkiintoisia ratoja kiitettävällä nopeudella. Vaikkapa Alastair Reynoldsin tiiliskiviin verrattuna Cosmonaut Keep oli mukavan kevyttä luettavaa.

Cosmonaut Keepin teknologiset ja yhteiskunnalliset ideat olivat kiinnostavia – toinen tarinalinjoista tapahtuu 2040-luvun Euroopassa, jossa EU:sta on tullut Venäjän valloituksen jäljiltä sosialististen valtioiden liitto. Politiikalle allergiset saavat näppylöitä tästä tarinalinjasta, mutta mielenkiintoinen asetelma se yhtä kaikki on.

Toinen tarinalinjoista sijoittuu Mingulayn planeetalle, jossa kohdataan mutkikas yhteiskunta, jota asuvat ihmisten lisäksi saurit, krakenit ja muut mielenkiintoiset muukalaisrodut.

Kirja aloittaa Engines of Light -trilogian, jonka seuraava osa on Dark Light. Lupaavalta näyttää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...