Steve Erickson: Days Between Stations

Osta kirja itsellesi

Lauren osasi lapsena kutsua kissoja luokseen. Nyt hän on naimisissa Jasonin kanssa. Jason on kilpapyöräilijä, joka pettää Laurenia lukemattomien eri naisten kanssa. Michel taas herää muistinsa menettäneenä ja lähtee etsimään itseään vain muutaman vihjeen varassa. Kolmikko kohtaa ja ajautuu törmäyskurssille maailmassa, joka on muuttumassa raunioiksi: Los Angeles peittyy hiekkamyrskyihin, Pariisi pimenee, Venetsia kuivuu kasaan.

Kuin vahingossa kirja kertoo myös tarinan 20-luvun Pariisista ja aikakautensa mielipuolisimmasta elokuvahankkeesta. Kuten The Sea Came in at Midnightissä, kaikki asettuu lopulta jollain tapaa kohdalleen. Ericksonin teksti on jo debyytissä rikkaan runollista, lauseiden kauneutta voi ihastella, vaikka tarina liitääkin paikoin varsin kaukana tästä maailmasta. Kirjan henkilöt palaavat myöhemmin kummittelemaan muissa Ericksonin kirjoissa — Lauren ja Death of Marat -elokuva muun muassa kohdataan myöhemmin Amnesiascope-kirjassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.