Steve Erickson: Amnesiascope

Osta kirja itsellesi

Los Angeles on jälleen liekeissä. Steve Erickson kuvaa suosikkikaupunkiaan jälleen kerran maailmanlopun jälkeisissä tunnelmissa. Kaupungissa vaeltaa filmikritiikko ja kirjailija, joka muistuttaa varsin paljon kirjailijaa itseään. Nimetön päähenkilö asuu ränsistyneessä hotellissa, kaappaa strippareita, osallistuu pornoelokuvan tekemiseen ja kohtaa melkoisen gallerian värikkäitä hahmoja.

Juonella ei ole niin väliä, kuten osasinkin odottaa, mutta tunnelma on sentään kiehtova. Ericksonin parhaiden teosten (The Sea Came in at Midnight, Arc d’X) tasolle Amnesiascope ei yllä, koska kirjan kansien sulkeuduttua viimeisen kerran käteen ei jää mieleenpainuvia elämyksiä tai nerokasta kerrontaa. Hyvä, lukemisen arvoinen tarina, jossa oli mukavia yhtymäkohtia Ericksonin toisiin tarinoihin — Ericksonilla on tapana kierrättää henkilöitä ja asioita kirjasta toiseen ja niin käy nytkin.

Kirjassa on humoristiset puolensa ja miellyttävää surrealismia. Kannattaa silti aloittaa Ericksoniin tutustuminen muualta ja jos tyyli miellyttää, palata sitten tähän kirjaan, jolloin muualta tutut henkilöt tekevät kirjasta kiinnostavamman.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.