Steve Erickson: Amnesiascope

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Los Angeles on jälleen liekeissä. Steve Erickson kuvaa suosikkikaupunkiaan jälleen kerran maailmanlopun jälkeisissä tunnelmissa. Kaupungissa vaeltaa filmikritiikko ja kirjailija, joka muistuttaa varsin paljon kirjailijaa itseään. Nimetön päähenkilö asuu ränsistyneessä hotellissa, kaappaa strippareita, osallistuu pornoelokuvan tekemiseen ja kohtaa melkoisen gallerian värikkäitä hahmoja.

Juonella ei ole niin väliä, kuten osasinkin odottaa, mutta tunnelma on sentään kiehtova. Ericksonin parhaiden teosten (The Sea Came in at Midnight, Arc d’X) tasolle Amnesiascope ei yllä, koska kirjan kansien sulkeuduttua viimeisen kerran käteen ei jää mieleenpainuvia elämyksiä tai nerokasta kerrontaa. Hyvä, lukemisen arvoinen tarina, jossa oli mukavia yhtymäkohtia Ericksonin toisiin tarinoihin — Ericksonilla on tapana kierrättää henkilöitä ja asioita kirjasta toiseen ja niin käy nytkin.

Kirjassa on humoristiset puolensa ja miellyttävää surrealismia. Kannattaa silti aloittaa Ericksoniin tutustuminen muualta ja jos tyyli miellyttää, palata sitten tähän kirjaan, jolloin muualta tutut henkilöt tekevät kirjasta kiinnostavamman.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...