Hannu Rajaniemi: Näkymättömät planeetat

Osta kirja itsellesi

Hannu Rajaniemi on tällä hetkellä kuumimpia nimiä suomalaisessa scifikirjallisuudessa – olkoonkin, että Rajaniemi kirjoittaa kirjansa englanniksi ja suomeksi ne ilmestyvät käännöksinä. Uutta romaania saadaan vielä odotella, se ilmestynee vuonna 2017, mutta sitä odotellessa voi nauttia tästä novellikokoelmasta.

Kirjassa on parikymmentä novellia, joiden aihepiirit vaihtelevat villisti. Joukossa on niin todella korkealiitoista kovaa science fictionia kuin suomalaiseen kansanperinteeseen nojaavia tarinoita.

Kiehtova setti, kaikin puolin. Rajaniemi on monipuolinen ja taidokas kirjailija; sehän on nähty Rajaniemen romaaneissa. Novellit herättävät ajatuksia, huvittavat ja viihdyttävät.

Mielenkiintoisin tapaus on novelli Lumikki on kuollut. Se ei ole kirjan onnistuneimpia novelleja, ei suinkaan, mutta se selittyy sillä, että kirjassa novelli on väärässä muodossa. Se pitäisi oikeastaan lukea tietokoneen näytöltä EEG-päähine päässä, jolloin teksti muuttuu reaktiona lukijan aivotoimintaan. Siis ”Valitse oma seikkailu”-tarina, jossa valintoja ei tehdä tietoisesti. Kiehtova idea.

Mainio kokoelma ja Rajaniemi-fanien kannattaa ehdottomasti tutustua Näkymättömiin planeettoihin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...