Daniel Clowes: Death-ray

Kansi: Death ray

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan kansi antaa sisällöstä ehkä liiankin menevän kuvan. Andy on nimittäin aika tavallinen amerikkalainen mies. Aikoinaan hän oli aika tavallinen teinipoika – tosin hänen vanhempansa olivat kuolleet varhain, hänellä oli vain yksi ystävä ja hän eli kaukosuhteessa tyttöystävänsä kanssa. Tyypillinen yksinäinen, harmaa ja tragikoomisella tavalla banaali Daniel Clowesin sarjakuvan päähenkilö.

Usein yliluonnolliset kyvyt paljastuvat murrosiässä. Niin käy Andyllekin. Hän tajuaa saaneensa isänperintönä supervoimat ja aseen, joka on kuin suoraan tieteistarinoista. Nämä mahdollisuudet johtavat supersankarikokeiluihin oikeuden puolustajan roolissa, sekä pohdintoihin voimien käytön eettisyydestä.

Muutamaa järistystä lukuun ottamatta Andyn elämästä muodostuu huomiota herättämätön ja hiljainen. Se on niin outoa, rumaksi piirrettyä, mutta taitavasti kirjoitettua, että se on hienoa — samaan tapaan kuin Wilsonissa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...