Rose Impey: Dinojengi : Kaupungin paras rakennusporukka

Osta kirja itsellesi

Dinot ja työkoneet, johan on taas osattu valita iskevä parivaljakko. Jokin noissa ikiaikaisissa sauruksissa ja konevoimin toimivissa työntekijöissä nimittäin on, jokin joka innostaa, kiinnostaa ja kiehtoo. Ehkä se on se jykevä koko tai vihainen ilme, enpä tiedä, mutta sen tiedän, että pieniin ihmisiin nuo todella vetoavat.

Ja tätä juuri on Dinojengi, dinosauruksia työkoneiden ohjaimissa. On kaivurikuormaajan kuljettaja Tommi Tyrannosaurus, kuorma-autoilija Siru Stegosaurus ja nosturinkuljettaja Bruno Brontosaurus, Petra Pterodactylus toimii rakennusmestarina. Sitten on vielä uusi harjoittelija Veikka Velociraptor. Tällä kertaa Dinojengi rakentaa uutta autotehdasta Alpo Allosaurukselle, mutta kuten arvata saattaa kaikki ei mene ihan niin kuin Strömsössä. No, kuten toistamiseen arvata saattaa onnistuu Dinojengi kuitenkin täyttämään tunnuslauseensa ”Me pidämme aina lupauksemme.” ja kärsimätön Alpo Allosauruskin saadaan tyytyväiseksi. Petra puhkuu ylpeyttä.

Dinojengi : Kaupungin paras rakennusporukka on kirja, jota on helppo suositella. Juoni on toki arvattava, mutta hyväntahtoinen, samoin henkilöhahmot ihastuttavat. Tykkään myös kuvituksesta. Kuitenkin paras todiste siitä, että tämä todella toimii, on oma yksivuotias pikkulukijani, jolle tämä on ollut ensimmäinen ”tavallinen” kuvakirja – ilman ääniä, luukkuja tai muitakaan erikoisefektejä – jonka hän säännöllisesti kantaa eteeni ”luettavaksi”. Kiva kirja siis!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...