Rose Impey: Dinojengi : Kaupungin paras rakennusporukka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dinot ja työkoneet, johan on taas osattu valita iskevä parivaljakko. Jokin noissa ikiaikaisissa sauruksissa ja konevoimin toimivissa työntekijöissä nimittäin on, jokin joka innostaa, kiinnostaa ja kiehtoo. Ehkä se on se jykevä koko tai vihainen ilme, enpä tiedä, mutta sen tiedän, että pieniin ihmisiin nuo todella vetoavat.

Ja tätä juuri on Dinojengi, dinosauruksia työkoneiden ohjaimissa. On kaivurikuormaajan kuljettaja Tommi Tyrannosaurus, kuorma-autoilija Siru Stegosaurus ja nosturinkuljettaja Bruno Brontosaurus, Petra Pterodactylus toimii rakennusmestarina. Sitten on vielä uusi harjoittelija Veikka Velociraptor. Tällä kertaa Dinojengi rakentaa uutta autotehdasta Alpo Allosaurukselle, mutta kuten arvata saattaa kaikki ei mene ihan niin kuin Strömsössä. No, kuten toistamiseen arvata saattaa onnistuu Dinojengi kuitenkin täyttämään tunnuslauseensa ”Me pidämme aina lupauksemme.” ja kärsimätön Alpo Allosauruskin saadaan tyytyväiseksi. Petra puhkuu ylpeyttä.

Dinojengi : Kaupungin paras rakennusporukka on kirja, jota on helppo suositella. Juoni on toki arvattava, mutta hyväntahtoinen, samoin henkilöhahmot ihastuttavat. Tykkään myös kuvituksesta. Kuitenkin paras todiste siitä, että tämä todella toimii, on oma yksivuotias pikkulukijani, jolle tämä on ollut ensimmäinen ”tavallinen” kuvakirja – ilman ääniä, luukkuja tai muitakaan erikoisefektejä – jonka hän säännöllisesti kantaa eteeni ”luettavaksi”. Kiva kirja siis!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...