Rose Impey: Dinojengi : Maansiirtoauto auttaa pulassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun vuosi sitten tutustuimme silloin yksivuotiaan poikani kanssa Dinojengiin, ei hänen mielipiteestään ollut epäilystä. Kirja kannettiin eteeni useita kertoja päivässä, vaikka siihen mennessä kirjoissa olivat kiinnostaneet lähinnä erilaiset äänet tai muut vastaavat “erikoisefektit”. Dinojengi riitti ihan sellaisenaan, perinteisenä kuvakirjana. No, dinosaurukset ja suuret työkoneet, tätä uskaltaisi pitää melko toimivana kombinaationa, ainakin mitä tuntemiini pikkumiehiin tulee.

Tällä kertaa Dinojengi, Sauruslaakson paras rakennusporukka, ajautuu keskelle siltaonnettomuutta, kun kaupungin silta romahtaa vieden mukanaan leipurin autoineen. Onneksi Tommi Tyrannosauruksella on suunnitelma, mutta… Lopputulos ei valitettavasti ole ihan toivotunlainen. Nyt puikkoihin hyppää Siru Stegosaurus ja nähtäväksi jää, kuinka hänen riskialtis suunnitelmansa lopulta toimii.

Juonellisesti nämä Dinojengit eivät päätä huimaa, mutta niiden kuvitus on mielestäni mukava, samoin hirmuisuudessaan lempeät henkilöhahmot. Ja kyllä nuo tarinatkin kohderyhmälleen varmasti uppoavat. Meillä tuli huomatuksi, että vaikka vuosi on tuonut pikkulukijalle uudet kiinnostuksen kohteet ja työkoneet eivät enää entiseen malliin ole se huippujuttu, Dinojengi kiinnosteli edelleen ja kirjan saa lukea vähintäänkin päivittäin. Sopinee siis muillekin kuin konefaneille.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...