Michael Whaite: Dinokoneet aarteen jäljillä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aiemmin vinkkaamani Dinojengi-kirjasarja on saanut kilpailijan. Nyt esiin vyöryvät Dinokoneet.

Sarjansa toisessa osassa Dinokoneet pääsevät lomalle. Tarkoituksena on lähteä aarteenmetsästysretkelle mutta kuinka ollakaan, kaikki ei suju ihan suunnitelmien mukaan. Ensin matkan katkaisee kaatunut puu, sitten kivivyöry, sen jälkeen tien päättyminen, jota seuraa eteen osuva muuri ja sen jälkeen vuorenrinne. Dinokoneet saavat siis lomasta huolimatta paiskia olan takaa töitä eteenpäin päästäkseen. No, lopussa kuitenkin kiitos seisoo.

Meillä Dinokoneet ei iskenyt ihan Dinojengin tapaan. Ehkäpä hahmojen anonyymius – tai onhan niillä eräänlaiset konenimet – ei samalla tavalla tee niitä tutuiksi tai ehkäpä tarina lapsenkin mielestä on hieman olematon. Tiedä häntä mutta mielestäni tämä nyt ei ollut mikään kerronnallinen riemuvoitto. Oma kaksivuotiaani oli kiinnostunein sauruskoneiden kyljissä koreilevista numeroista.

Niin tai näin, uskon vahvasti, että tällekin teokselle löytyy oma fanijoukkonsa. Ovathan dinot ja koneet melko monelle juuri SE juttu.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...