Timo Sandberg: Dobermanni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Krapihovi Tuusulassa on mielenkiintoinen ja miellyttävä paikka ja tällä kertaa se saakin toimia mahdollisen rikoksen päänäyttämönä. Ammattiyhdistys­johtajat pitävät oman salamyhkäisen saunailtansa, jonka jälkeen löytyy leikkisiä enkelinkuvia puhtaasta lumesta sekä yksi ruumis. Dobermanni on murhattu. Kyseessä ei ole koira, vaan Metalliliiton viestintäpäällikkö Torppola, joka tunnetaan lempinimellä Dobermanni eikä turhaan. Hän on noussut vauhdilla uraputkessa, tavallisesta työläisestä ay-liikkeen johtoon ja seuraavaksi Dobermannista oli jo kaavailtu SAK:n puheenjohtajaa. Tosin lempinimensä mukaisesti hän oli myös ehtinyt ärsyttää monia matkallaan maineeseen.

Keski-Uudenmaan poliisilaitos saa tehtäväkseen selvittää henkirikoksen mahdollisimman pikaisesti, onhan kyseessä arvovaltaisia ihmisiä ja joukkoon on ehkä sotkeutunut jopa ministeristason nimiä. Komisario Heittola kolle­goineen on suoraan sanoen lirissä, kun juttu uhkaillaan jopa sulkea tai siirtää muualle. Johtolankoja ei tunnu löytyvän, mutta mitä tekivät samaan aikaan lähistöllä kokoustavat nuoret luonnonsuojelijat, joilla oli riitaa jossakin vaiheessa Krapihovin seurueen kanssa?

Kuulusteluissa kukaan ei tunnu muistavan mitään, viskiä ja olutta kului liikaa ay-liikenteen piirissä ja luonnon­suojelijat taas palelivat ja joivat viiniä omissa ympyröissään. Jostain syystä ajat ja liikkumiset eivät ehkä täsmää, mutta siitäkään ei voida olla aivan varmoja. Juttu tietysti ratkeaa aikanaan, toki, avoparipoliisien järjestelmälli­sellä ja pikkutarkalla työllä. Kaikki tarkistetaan aina uudelleen ja uudelleen. Lopulta asia voidaan todeta ratkaistuksi, mutta miten – jätettäköön lukijoiden pääteltäväksi ja luettavaksi.

Timo Sandberg tuntee selkeästi osan aiheista, josta kirjoittaa. Kuvaukset ovat yksityiskohtaisia, joskin välillä ehkä turhankin pitkittyneitä. Myös poliisien henkilösuhteita, onhan kyseessä avopari, setvitään aina lomamatkoihin ja sairauksiin asti. Tämä ei lukemista haittaa, tekeehän se poliiseistakin inhimillisempiä. Tietty asenteellisuus hitusen ehkä tulee läpi, mutta sekin lienee kiinni lukijasta. Itseäni harmitti pari asiavirhettä, joiden luulisi olevan tarkistettavissa paikkakunnan hyvin tuntevalle. Kelpoisa kotomainen jännäri ja poliisiromaani, jossa oikeastaan kaikki toivovat, että Dobermannille olisi tapahtunut lopulta vain aivan tavallinen liiallisesta alkoholin nauttimisesta seurannut onnettomuus! Omalla tavallaan virkistävän poikkeava lajissaan.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...