Michael Moore: Downsize This : Random Threats from an Unarmed American

Osta kirja itsellesi

Michael Moore tunnetaan Suomessa varsinkin Oscarin voittaneesta Bowling for Columbine -elokuvastaan. Downsize This tuli televisiosta taannoin ja nyt luin kirjan. Elokuvan katsoneelle kirjassa on paljon toistoa, mutta onneksi myös uutta kiinnostavaa luettavaa.

Mooren sanoma on varsin tiukkaa kritiikkiä USAn poliittista järjestelmää ja liike-elämää vastaan. Erityisesti kohteena ovat suuryritykset, jotka vähentävät väkeä vaikka firma tekee historiansa parasta tulosta. Kirjaa lukiessa on hyvä pitää mielessä, että kyse on propagandasta: Mooren faktat eivät aina pidä paikkaansa. Kirja on kuitenkin kirjoitettu erinomaisen hyvin. Vaikka se kuvaileekin varsin suurta pahuutta, Mooren jutut ovat aina varsin hauskoja.

Downsize This on kiinnostavaa luettavaa kaikille, jotka haluavat laajentaa näkökulmiaan Yhdysvalloista. Kannattaa siis lukea, vaikka ei USA-vastainen globalisaatiokriitikko olisikaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...