Michael Moore: Downsize This : Random Threats from an Unarmed American

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Michael Moore tunnetaan Suomessa varsinkin Oscarin voittaneesta Bowling for Columbine -elokuvastaan. Downsize This tuli televisiosta taannoin ja nyt luin kirjan. Elokuvan katsoneelle kirjassa on paljon toistoa, mutta onneksi myös uutta kiinnostavaa luettavaa.

Mooren sanoma on varsin tiukkaa kritiikkiä USAn poliittista järjestelmää ja liike-elämää vastaan. Erityisesti kohteena ovat suuryritykset, jotka vähentävät väkeä vaikka firma tekee historiansa parasta tulosta. Kirjaa lukiessa on hyvä pitää mielessä, että kyse on propagandasta: Mooren faktat eivät aina pidä paikkaansa. Kirja on kuitenkin kirjoitettu erinomaisen hyvin. Vaikka se kuvaileekin varsin suurta pahuutta, Mooren jutut ovat aina varsin hauskoja.

Downsize This on kiinnostavaa luettavaa kaikille, jotka haluavat laajentaa näkökulmiaan Yhdysvalloista. Kannattaa siis lukea, vaikka ei USA-vastainen globalisaatiokriitikko olisikaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...