Gareth Moore: Edgar Allan Poen aivopähkinät

Edgar Allan Poen aivopähkinät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gareth Mooren arvoituskirjoja on julkaistu kolme kappaletta aiemmin. Bazarilta on ilmestynyt kaksi Sherlock Holmes -teemaista aivopähkinäkirjaa (Sherlock Holmesin aivopähkinät ja Mainion Sherlock Holmesin uudet aivopähkinät) ja Kirjapaja julkaisi yleisen rikosaiheisen Ratkaise rikospulmat -kirjan.

Edgar Allan Poen aivopähkinät sisältävät yli sata arvoitusta. Nämä arvoitukset ovat joko yhden tai kahden sivun mittaisia, eivätkä ole kovin olennaisesti sidoksissa toisiinsa. Kokoelma on edustavasti kuvitettu mustavalkoisin kuvauksin, joista osan on tehnyt Harry Clarke, Edgar Allan Poen teosten alkuperäinen kuvittaja.

Kannen “selkäpiitä kylmääviä mysteerejä” on aika väärinjohtavaa mainostusta. Edgar Allan Poen aivopähkinät on sisällöltään varsin tavanomainen arvoituskirja. Pulmat vaihtelevat esimerkiksi henkilöiden iän selvittämisistä viestien purkamiseen ja kuva-arvoituksiin. Ne ovat ihan miellyttäviä vaikeustasoltaan ja ajoittain käyttävät varsin yksinkertaista harhaanjohtamista.

Kirja on mukavan pienikokoinen ja kulkee mukavasti mukana esimerkiksi junamatkoilla. Parhaimmillaan se on pienissä erissä nautittuna. Edgar Allan Poen aivopähkinät on suositeltavaa lukemista pientä puuhailuja kaipaaville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...