Lucy Dillon: Eksyneiden sydänten koti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nelikymppinen Rachel menettää työpaikkansa Lontoossa, pitkäaikainen suhde päättyy ja asuntokin menee alta samaan aikaan. Kaiken huipuksi hän löytää vielä ensimmäisen harmaan hiuksen! Elämä alkaa tuntua melko epäoikeudenmukaiselta. Ei ihme, että masentaa. Kun hän vielä kuulee perineensä edesmenneen tätinsä huomattavan omaisuuden koirahoitoloineen, kaikki tapahtumat lähes musertavat painollaan.

Perinnönjakotilaisuudessa Rachel kuulee olevansa ainut perijä ja pesänselvittäjä, joten töitä ainakin riittää lähiajoiksi; omaisuuden realisointia ja muuta asiaankuuluvaa. Talo pitäisi laittaa myyntiin ja koirahoitola lopettaa viimeisenkin koiran löydettyä uuden kodin. Eikä mitenkään yllättävästi, sekä äiti, isä että oma sisko ovat kärkkymässä perinnöstä vähintään muistoesineitä itselleen… Rahaa jaettavaksi ei ole lanttiakaan, sillä Dot-täti oli sijoittanut kaikki rahansa löytökoiriin, niiden ruokkimiseen, hoitamiseen sekä oikean kodin löytämiseen kullekin karvaturrille. Täti on jättänyt kuitenkin Rachelille kirjeen sekä jotakin konkreettista, koiransa Gemin. Rachelille — hei, hänhän ei piittaa koirista. Mutta onko Gem koira? Gem tuntuu lukevan hänen ajatuksiaan ja tunteitaan heti ensitapaamisesta lähtien ja käyttäytyy kuin ihmisen mieli.

Rachel tutustuu koirahoitolan toimintaan ja alkaa kuin sattumalta tehdä joitakin uudistuksia, mm. uudet, hauskat ja menestyksekkäät nettisivut löytökoirista, järjestää koirien päivähoidon sekä paljon muuta. Samalla jo aikaisemmin organisoitu vapaaehtoisten ulkoiluttajien joukko tutustuu sekä Racheliin että toisiinsa, uusiakin vapaaehtoisia löytyy. Rachel tapaa myös ärsyttävän eläinlääkäri Georgen, joka luulee, että lontoolainen virkanainen ei pärjää koirahoitolan pitäjänä.

Äkkiä hän huomaakin johtavansa pikkukylän koirahoitolaa sekä löytää itsestään samanlaisen koiraihmisen kuin Dot-tätikin oli. Mukana tarinassa kulkevat perheenlisäystä odottavan pariskunnan lapsen korvikkeeksi hankkima, muonaa pihistelevä basset. Myös yksinhuoltajaäidillä on lievästi hankalaa, kun erillään asuva isä antaa lapsilleen koiranpennun; kuka siitä lopulta huolehtiikaan? Muutkin kylän asukkaat tuntuvat löytävän itsestään uusia puolia ja jotkut myös uuden koiran, ehkä omaksi hämmästyksekseen.

Löytökoirilla on tapana mullistaa uuden omistajan elämä ja niin nytkin. Myös Rachelin elämä muuttuu, ei ehkä rahallisesti rikkaammaksi, mutta tyydyttävämmäksi ja antoisammaksi. Eikä vähiten koirien sekä vapaaehtoistyöntekijöiden ansiosta, myös eräällä eläinlääkärillä saattaa olla jotakin tekemistä asian kanssa. Kuka tässä oikein taluttaakaan ja ketä?

Kirja on viihdyttävän mukavaa luettavaa karvaisista kavereista ja heidän entisistä ja tulevista omistajistaan sekä Rachelin omasta suuresta elämänmuutoksesta. Romatiikkaa ja ihmissuhteita ei tietenkään puutu, mutta eläinsuojeluun sekä koirien oikeaan hoitoon, kasvatukseen ja kouluttamiseen paneudutaan myös asiallisella tasolla kuin huomaamatta, samoin vapaaehtoistyöhön eläinten parissa. Suosittelen kaikille viihdekirjallisuuden, koirien ja yleensä eläinten ystäville. Ehkäpä joku saa tästä itsekin koirakuumeen..

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...